fredag 30. september 2016

Gravid sover mye

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Helt generelt kan man vel si at tidlig i svangerskapet sover gravide gjerne mye mer enn til vanlig, og sent i svangerskapet sover gravide ofte en god del mindre enn vanlig – i hvert fall om natten. Mange kan oppleve at andre trimester er det som oftest er forbundet med best søvn når en er gravid.


Det å være gravid kan være en krevende og stressende opplevelse, og første og tredje trimester kan oppleves som spesielt krevende.

Av denne grunn kan det være lurt å sove mye under graviditeten for å redusere stress og fysisk ubehag. Lurer på om noen kan gi meg et tips. Jeg sover så vanvittig mye. Om natten sover jeg kanskje timer, på dagtid mulig 2-timer til sammen. Spørsmålet er: Skal jeg la meg selv sove så mye , fordi kroppen trenger det?


Eller skal jeg heller tvinge meg til. Mange småplager – At man sover dårlig, spesielt på slutten, er hormonelt betinget.

Anbefaler gravide å sove på siden for å unngå dødfødsel Gravide som sover på siden har mye lavere risiko for dødfødsel enn de som ligger på ryggen. Britiske myndigheter endrer nå sine råd. Men hvor mye babyen skal sove , varierer.


Sover aldri mer enn en time i mors liv Etter at gravide kvinner ble bedt om å følge nøyere med på fosterbevegelsene til barnet i magen, har antall dødfødsler i Norge gått ned. Prosjektet Tell Trivselen kan ha bidratt til den positive utviklingen. Mange gravide har behov for en lur både formiddag og ettermiddag. Det kan kjennes vanskelig dersom man er i full jobb, slik de fleste er.


Men det er utrolig hva man kan få til hvis man er litt oppfinnsom. Det er ikke latskap, men fysiologi. De fleste gravide blir ekstra søvnige tidlig i svangerskapet. Hva skal jeg gjøre? Det hender at man bare ikke får sove.


Dette er ikke farlig så lenge man ikke blir helt utmattet. I stedet for å ligge og snu seg halve natten, er det mye bedre å stå opp og gjøre et eller annet. Du kan for eksempel lese, lytte til musikk, strikke, sy, surfe litt på Internett, skrive brev eller noe.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Tips til bedre søvn som gravid. Vi har skrevet noen enkle tips som kan hjelpe deg som er gravid. Unngå røyk, snus og alkohol For mange er dette en selvfølge, men vi vil gjerne understreke hvor viktig det er at man unngår nikotin og alkohol under graviditeten.


Dette kan skade babyen og det er også bevist å gjøre det vanskelig å sove. Spørsmål: Jeg vet at det er farlig å sove for lite, men er det skadelig å sove for mye ? Svar: Du har rett i at tilstrekkelig med søvn er forbundet med god helse. Søvn ser ut til å styrke langtidshukommelsen og lagring av nye inntrykk, ferdigheter og kunnskaper. En som holder deg tørr. Ikke spis for mye eller drikk kaffe før du legger deg.


Kaffe er ikke bra for nattesøvnen, og du bør heller ikke innta et stort måltid de siste tre timene før du skal sove. Men som gravid er du nok mer sulten enn ellers, så det kan være en god idé å spise et lite måltid før du skal sove , slik at du ikke er skrubbsulten når du våkner. Gravide tier om symptomene - Sannheten er at det skjer mye ekkelt med kroppen når du er gravid. Plutselig kan du ikke sove en hel natt uten å stå opp for å tisse minst én gang.


Svar: I utgangspunktet er det ikke farlig å sove på magen hvis ikke det er vondt eller ubehagelig for deg. Etter hvert som magen vokser opplever de fleste gravide at det blir ubehagelig. Her er oversikten over de vanligste tegnene på at du er gravid. Vi har også føyd til nye tegn etter å ha spurt dere på FB. Normalt får vi dekket det vi trenger av jern i det vanlige kostholdet.


Kjøtt, fisk og fjærkre har høyt innhold av jern. Mye av jernbehovet dekkes også gjennom korn og brødvarer, og gjennom frukt, bær og grønnsaker. Hvor mye jern trenger vi normalt?


Hun sover mindre enn før, men mer sammenhengende, og sier at det er godt å føle seg kjempetrøtt og faktisk sovne innen rimelig kort tid når hun går og legger seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg