torsdag 29. september 2016

Gryterett med kjøttdeig og creme fraiche

Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Denne koreanske vrien på fritert kylling, er både godt som hverdagsmiddag og som snacks foran tv-en. Spicy marinade av crème fraîche og chilisaus gjør kyllingen ekstra saftig og en deilig rømmedipp tar brodden av den hotte chilien.


Først stekes kjøttdeig og tilsettes salt og pepper. Deretter surres purre, løk og gulrøtter i karri.

Bland dette sammen med kjøttdeigen , tilsett buljong, sukker og tomatpureen. Smak til med fløte og rømme. Serveres med blomkålris og en frisk salat. La det surre litt, og ha i knuste tomater. Fjern kanelstangen.


Gryterett Quesadilla med kylling Hovedrett. Oppskrift på hjemmelaget Haleem, en stuing av korn, kjøtt og linser.

Den skal koke i mange timer, slik at smakene går inn i hverandre og forvandles til en rett som er rik på smak og fylde. Haleem er vanlig å spise under fastemåneden ramadan. Spises gjerne med chapatti og frisk chili.


Husk å legge linser og byggryn i kaldt vann over natten. Når mesteparten av vannet fra tomatene hadde kokt inn, tilsatte jeg fløte og Creme Fraiche. Til slutt smakte jeg til med karri, salt og pepper.


Eg har laga hjortegryte og vil veldig gjerne dele oppskrift med dere. Du kan naturligvis bruke andre typer viltkjøtt om du har det tilgjengelig. Hjortegryte, porsjoner ca. Del hver sopp i fire, finhakk hvitløken og ha det over i gryta med løk, slik at det får stekt med litt.


Del svinefileten opp i ganske tynne skiver og brun dem lett på hver side i stekepannen, slik at de får sugd opp baconfett og får litt stekeskorpe. Mine favorittgryteretter. Det er noe eget med deilige gryteretter, hvor du putter hele middagen oppi en og samme form eller gryte. Der får den kose seg kort eller lenge, mens alle de gode smakene får utvikle seg – og du kan gjøre helt andre ting, som for eksempel å prøvesmake på vinen.


Stek kjøttdeig i olje på middels varme. Soppen tilsettes mot slutten av steketiden.

Bland creme fraiche og sennep i en bolle og rør godt. Enkel kyllingsuppe med tomat og creme fraiche By Stein Ivar on 31. Fres løk og hvitløk til løken er blitt blank.


Bland i grønnsakene og stek til de er blanke. Dette er en god og lettvint gryterett både til hverdags og til helg. Kan lages enten med biffkjøtt eller med kjøttdeig , men anbefaler å alltid ha litt bacon i for smakens skyld. Tilsett kjøttdeigen og stek i noen minutter. Denne gangen brukte jeg brokkoli og gulrøtter, men man kan også bruke bare en av delene eller aspargesbønner.


Brun kjøttdeigen i oljen. Rør hele tiden så den smuldrer seg. Strimle kål, tilsett i kjøttdeigen og brun den lett. Server gryten med kokte poteter eller ris.


Rør inn rømmen like før servering. Del grytekjøttet i biter, ca. Krydre med salt og pepper og brun det godt i en gryte sammen med småløk. Del sopp i skiver og aspargesbønner i biter og tilsett i gryta.


Flere retter med kjøttdeig. De beste oppskriftene med pasta. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.


Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis. Pynt gjerne med finhakket persille. Server gjerne Biff Stroganoff med strimlet sylteagurk og rødbeter.


Potetmos, ris, salat eller en klatt med rømme smaker også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg