onsdag 21. september 2016

Gravid luftsmerter øverst i magen

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Menstruasjonslignende smerter eller uspesifikke magesmerter rett over lysken er vanlig i svangerskapet.


Noen får smerter midt i eller øverst oppe i magen. Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet.

Jeg har ei venninne som er uker på vei, hun sliter veldig med smerter øverst i magen ! Lurer veldig på hva dette kan være, og jeg er så bekymret for henne! Hun forklarer smertene som om de ligger under ribbaina. Vondt på begge sider og ekstra intens i midten.


Det er ikke babyspark hun kjenner, det er hun 1 sikker på. Eldre personer med nyoppståtte smerter øverst i magen skal gå til legen uansett. Hvis du ikke blir bedre, eller hvis du er usikker på hva smertene skyldes, bør du gå til lege.


Hun vil undersøke deg og eventuelt ta blodprøver og undersøke om det er spor av blod i avføringen.

Vurdering av ubehag i øvre del av magen. Mange bekymrer seg for diverse smerter i magen , alt fra ømhet, sårhet på helt konkrete steder til mer smerteopplevelser. Disse smertene eller plagene er vanlige. De kommer og går, og er helt ufarlige, sier jordmor Aina Wendelborg ved Ainawendelborg. Kroppen går gjennom store endringer når du går gravid.


Nå har jeg hatt vondt øverst i magen i litt over en måne og blir værre og værre for hver dag som går nå. Oftest galleveispatologi eller leversykdom. Andre muligheter er pankreatitt, magesår, appendisitt med atypisk leie, appendisitt hos gravid , subfrenisk abscess, nyrepatologi, kolontumor i høyre fleksur, hjerteinfarkt, lungebetennelse. Nå er ikke jeg gravid da, men jeg får innimellom luftsmerter som. Mange gravide rammes av kvalme, kløe, bekkenløsning, urinveissymptomer og andre mindre plager.


Noen som har tips mot kraftige luftsmerter øverst i magen (på en ikke- gravid )? Ubeskrivelig takknemlig for seriøse svar! Forstoppelse kan medføre ekstra luft i magen. Bruk av avføringsmidler eller legemidler som gir forstoppelse, kan også gi luftplager. Sunn mat med høyt innhold av fiber gir dessverre ofte luft i magen. Dette gjelder blant annet grønnsaker (brokkoli, erter, bønner, linser, kål, løk, rosenkål og blomkål), svisker og juice.


Har ligget i 20min med skikkelig forferdelige smerter øverst i magen på høyre side under ribbbeina som har strålet nedover siden. Det var konstant vondt, men var værre i perioder.

Klarte ikke annet enn å ligge på siden å puste forsiktig. Det har heldigvis gått over nå, men kjenner jeg blir ille b. Jeg er uker gravid og har lenge vært litt øm over ribbein og brystbein. I natt kom en voldsom smerte øverst i magen , bak høyre ribbein og brystbein. Etter dette, gikk det tilbake til normal ømhet.


I noen tilfeller kommer magesmerter egentlig fra organer i brystet eller fra en generell sykdom i kroppen. Det er imidlertid ikke alltid slik at magesmerter har en organisk årsak. Ikke sjelden kan stress, bekymringer, sjelelige og sosiale problemer lede til ubehag og smerter i magen. Hvor smerten sitter kan ofte si noe om opphavet.


Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en.


Luft i magen kan ha mange årsaker, men her har det kommet inn noen tips som kan hjelpe mot nettopp det. Det er kanskje enklere enn du tror å bli kvitt problemet? Les mer om luft i magen.


Plages du med luft i magen ? Her har vi fått sendt inn et tips som kan være til hjelp hvis du føler deg litt oppblåst. Når du søker lege på grunn av akutte magesmerter er legens oppgave først og fremst å undersøke hvorvidt det er tegn som tyder på at det foreligger en akutt sykdom i magen som krever operasjon eller annen behandling. Dernest kan legen lindre smerter ved bruk av smertestillende midler. Men hva om du opplever smerter på venstre side av magen ? I dag skal vi ha fokus på dette som er et vanlig problem, og forsøke å finne årsaker. Du kjenner smerter på venstre side av magen , men hvorfor?


Hjelper det å helle innpå med vann? Det gjør fryktelig vondt, litt til-og-fra. Ryggsmertene blir litt bedre ved bevegelse så regner med at det er muskler.


I magen så kommer det skikkelige tak helt øverst nå og da helt ute på sidene. Ja, det er paranoid tankeinnhold. Den beste hjelpen mot dette er varig behandling med en liten dose antipsykotika. Hadde en mistanke til det.


Bruker mg for søvn, men er vel litt liten dose. Paranoiaen har økt de siste årene, er mindre sosial fordi jeg blir så fort s.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg