mandag 5. september 2016

Lønn ufaglært helsearbeider

Som helsefagarbeider må du like å jobbe med mennesker. Du må kunne jobbe med mennesker som har ulik kulturell bakgrunn og ulik livssituasjon og som har forskjellige evner og muligheter for kommunikasjon. Vi er imot forskjellsbehandling uansett om begrunnelsen er kjønn eller annet.


Det er fortsatt langt igjen til at kvinner og menn har lik lønn for arbeid av lik verdi. Tok fagbrev – gikk ned 40. Som ufaglært helsearbeider tjente Britta Kattwinkel mye mer enn hun gjør som faglært. Det er ikke større forskjell på lønn til ufaglært og ufaglært. For noen år tilbake regnet vi på dette og fann at det vil utgjøre er tusenlapp i forskjell i måneden.


Selvfølgelig har det noe å si om en har relevant arbeidserfaring, ansenitet. Den som skal være ansvarlig for de ferdig i stand-gjorte dosettene må inneha grunnleggende legemiddelkunnskap. Fagforbundet vil nok kunne gi eksakt info. Dersom personell uten slik kompetanse skal benyttes til å utføre den praktiske fyllingen av dosettene (som medhjelper), er det en forutsetning at annet personell som har nødvendig. Hovedtariffavtalen regulerer lønns- og arbeidsvilkår.


I tillegg til lønn , regulerer tariffavtalene også bestemmelser om for eksempel arbeidsti ansettelser, ferie, sosiale rettigheter og pensjon. Særavtaler Sentrale særavtaler er tariffavtaler som omfatter ett eller flere spørsmål som ikke er omhandlet i hovedtariffavtalen. Hvis du er under år får du ofte mellom ti og tretti prosent lavere lønn. Finner du deg selv på denne lista?


Sammenlign lønna di med andre yrkesgrupper. Se hvilke yrker som har høyest lønn. I full stilling innebærer det døgn arbeid -døgn fri - døgn arbeid -døgn fri. Du jobber og bor på arbeidsstedet de døgnene du er på arbeid.


Det er krav til politiattest for å jobbe hos oss. Menn oppfordres til å søke. Vi tilbyr lønn etter kvalifikasjoner, veiledning og oppfølging- og en fleksibel og variert arbeidsdag. En miljøarbeider skaper trivsel for mennesker som trenger oppfølging og hjelp. Din jobb er å vise omsorg og legge til rette for en aktiv og sosial hverdag.


Her finner du lønnstabeller for tariffområdene KS og Oslo kommune. Lønnstabell for KS pr. Det skjer en påfylling i timelistene nedenfra. Man kan ikke bare si at man er imot ufaglærte, slik systemet faktisk fungerer i dag.


Man må heller sette inn rekrutteringstiltak ut fra den virkeligheten som er, sier Høst. En lærervikar har rett til timelønn for undervisning uansett om han eller hun faktisk bruker tid til for- og etterarbei eller ”hopper” inn i vikartimer på kort varsel. Dette er noe tariffpartene har vært enige om, og prinsippet gjelder uansett om vikaren er faglært eller ufaglært.


Statistikken fra Statistisk sentralbyrå viser at en gjennomsnittlig månedslønn for alle ansatte steg fra 43. SVAR: Hei På portalen Jobbfeber. Ufaglært helsearbeider.


Varierer jo veldig fra kommune til kommune hvor mye de gir i lønn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg