onsdag 21. september 2016

Blemmer rundt munnen barn

Blemmer rundt munnen barn

Noen av disse kan være fylt med puss (pustler). Selv om det først og fremst befinner seg rundt munnen , kan det også finnes rundt neseborene og eventuelt rundt øynene. Utslettet kan også være lett skjellende.


Vær også oppmerksom på at man kan få bakterier i utslettet, spesielt rundt munnen. Noen typer virus kan også gi blemmer i munnen : — Ved forkjølelsessår, herpes simplex, vil til prosent oppleve å få blemmer i munnen. Vannkopper, hånd-, munn -og fotsyke og sopp kan også gi blemmer i munnen , påpeker Aga.


Slike utbrudd er vanligst hos barn i alderen mnd. Det kan opptre feber og forstørrede lymfeknuter. Forkjølelsessår arter seg som blemmer som utvikler seg til sår på leppene og rundt munnen. Det finnes to typer herpes simplex-virus, type og type 2. Hånd- fot- og munnsyke.


Blemmer rundt munnen barn

Selv om også herpangina går over av seg selv, må noen mindre barn med herpangina innlegges på sykehus for smertestillende behandling og hjelp til å få i seg væske. Herpangina kan likne på førstegangsinfeksjon med herpesvirus, men ved herpesvirus er det ofte sår og blemmer også på lepper og rundt munn. En siste tilstand som kan være årsak til blemmer og sår i munnen hos barn , er hånd- munn - og fotsykdom.


Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn. Akutt herpetisk gingivostomatitt. Gir blemmer og sår i tannkjøttet, innsiden av kinnet, på tungen, leppene og noen ganger rundt munnen.


Herpes labialis, forkjølelsessår. Er som regel en gjentakende infeksjon på. Feber hos barn open menu. Vanligvis kommer små blemmer i munnen , så større blemmer på og i hender og føtter.


Blemmene kan også dukke opp andre steder på kroppen, og voksne og eldre barn kan også få sykdommen selv om det er sjeldent, forteller Cecilie Revhaug, overlege ved Barneklinikken ved Oslo Universitetssykehus. Bli kvitt sår og blemmer i munnen. Etter hvert tar den form som et hvitt eller gulaktig sår med en rød irritert sone rundt. Derfor fr du blemmer i munnen 4. Dette gjelder særlig barn. De fleste smittes som barn og kan bli ganske syke under det frste.


Rd farge i ansiktet, men med pfallende blekhet rundt munnen. Virusinfeksjonen gir blemmer i munnen og enkelte ganger ogs p hender og ftter. Denne sykdommen rammer srlig barn under r. Barnet skal holdes hjemme til alle blemmene er trket inn. Denne tilstanden kjennetegnes av lite påvirket allmenntilstan feber og små blemmer som kommer inne i håndflatene og under fotsålene samt inne i munnen enten på gommene, tungen eller innsiden av kinnene.


Det bruker vanligvis ikke å være blemmer på kroppen. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. På fagspråket kalles små blemmer vesikler og store blemmer bullae. Det er en lang rekke ulike årsaker.


Blemmedannelse skyldes at det øverste hudlaget løsner, og deretter fylles med klar veske eller verk. Våre hudleger har oppsummert de vanligste årsakene til utslett med blemmer under. Barn og ungdom med denne sykdommen har høy feber og veldig dårlig allmenntilstand.


Det som ser ut som utslett, er egentlig bloduttredelser i huden, sier overlege Camilla Moger. For å utelukke eller bekrefte om utslettet skyldes smittsom hjernehinnebetennelse, presser du et glass mot utslettet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg