fredag 9. september 2016

Lyn regn

Kartet viser hvor det er nedbør (regn, slud snø). Fargene gir en indikasjon på hvor kraftig nedbøren er. I situasjoner med regsitrert lynaktivitet vil hvert lyn vises på kartet. Vent litt, laster bilder.


Ved å sende ut radarstråler registrerer radaren hvordan nedbøren. Tordenvær er et værfenomen assosiert med lyn og torden dannet av en cumulonimbus-sky.

Radaren mottar ekko når strålene treffer. Et lyn er en stor elektrisk utladning mellom sky og jord eller sky og hav, eller mellom sky og sky. Lynet består av en kort serie elektriske strømpulser.


Lynstrømmen løper gjennom luften ved at det dannes en elektrisk ledende kanal som strømmen kan løpe gjennom. Det er for tidlig å si noe om enda, men regn, det blir det. Helt sikkert, sier meteorologen.


På Yr meldes det om at Jessheim får 1mm nedbør i løpet av torsdagen, mens Lillestrøm vil få 1millimeter. Denne dagen blir også den våteste, ifølge meteorologen, som i tillegg melder om fare for lyn og torden. Lyn, torden og styrtregn: Trafikale problemer og oversvømmelser i Oslo.

Himmelen åpnet seg over Oslo natt til søndag, etter kraftig tordenvær og blinkende lyn. Beboere over hele Østlandet våknet torsdag til buldrende torden og kraftige lysglimt. Vestlandet er preget av store nedbørsmengder.


Video fra kjøretur fra New York te Virginia 23. Torden, regn, hagl og vind på vei inn over Sør-Norge LYN: Prikkene på kartet indikerer hvor det har vært lynnedslag de siste minuttene. Slik var oversikten klokken 16.


Meteorologen forteller at det bare er å belage seg på nok en ettermiddag med regn, lyn og toden. I dag har vi litt de samme utslagene i modellene. Vi har en ustabil værtype som betyr at vi får dannelse av regnbyger på ettermiddagen. Det er stor sannsynlighet for hagl og torden på sen ettermiddag og tidlig kvel sier meteorologen. Agder og Telemark da det kan komme mye regn de neste timene.


I tillegg vil lyn og torden prege søndagskvelden videre. TV er Norges beste nettsted for nyheter, sport, underholdning, vær, tv-guide og video. Både Østafjells og i Rogaland og Hordaland ventes mye regn. Hvor det registreres lyn kan du følge live på nettsiden lyn. Været kan endre seg mye fra time til time,.


Utover torsdagen blir det enda mer. Det blir ganske intens nedbør i perioder, sier Granerød.

Regnet fortsetter gjennom kvelden og natten. Det kan også komme vindkast. Det er varslet regn også på søndagen, men det skal ikke bøtte like hardt som det har gjort.


Men det kan også komme kraftige byger med torden før det gir seg på kvelden, sier Granerød. Hei, jeg er en jente på år og bor i oslo. Akkuratt nå er det torden og lyn ute, og jeg er kjempe redd. Jeg tør ikke engang sove. Sør- og østlandet blir mildt, fra Midt-Norge og nordover blir det stormfullt og du må opp på fjellet.


Lyn , torden og litt regn i sikte. Du må ha et aktivt abonnement for å lese videre. Kjøp digital tilgang her. SISTE: Alvorlig skadet etter fyrverkeriulykke i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg