fredag 23. september 2016

Skinkestek i stekepose

Se utvalget og opplev smakene her. Har du tips eller ideer? Gilde er opptatt av miljøet. Dette kaller vi griseløftet. Smakfulle oppskrifter. Rens løk og del den i store båter. Skrell gulrot og del i store biter. Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren.


Det kan være lettere å lykkes med en svinestek uten svor, siden denne tilberedes på lavere temperatur. Se film og oppskrifter for hvordan du tilbereder surret svinestek, hvor lang steketid du bør beregne og hvor mye svinestek du beregner per person. Svinestek stekes på samme måte som skinkestek.


Jeg skal lage skinkestek til middag i morgen, og dette er noe jeg ikke har laget før. Hvor lang steketid må jeg beregne på en surret skinkestek på kg? Og hvor mange grader må jeg steke på?


Jeg har skjønt at jeg skal steke til steketermometeret viser ca grader, men det er det jeg kan. Her er oppskriften på skinkestek med sprø svor, steg for steg. Det er få retter som faller like mye i smak som en saftig skinkestek med sprø svor og godt tilbehør.


Pass bare på å la steke hvile i minst minutter før du skjærer den opp i skiver slik at den beholder all sin saftighet. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.


Skinkestek er søndagsmat, mormormat og tradisjon. Stek er søndagsmiddagen over alle søndagsmiddager. Les videre hvordan du lykkes med å få et saftig og mørt resultat hver eneste gang. Alt du trenger er en god porsjon tid. Ha til middag, for skulle i utgangspunktet slutte litt tidligere på jobb i morra.


Men det blir det ikke noe av allikevel. Så jeg tenkte at det kanskje gikk an å langtidssteke den i ovnen, mens jeg er på jobb? Noen som har gjort det fø.


En rett som i seg selv er verd en feiring – og hva passer vel bedre en høstgrå ettermiddag i oktober? Mer plass, lunt miljø, mer lek. Gir perfekt resultat hver gang.


En garantert vellykket søndagsmiddag sammen med poteter, grønnsaker, en deilig saus og kanskje litt tyttebærsyltetøy. Jeg steker alt i stekepose , tilogmed ribba til jul. Kan putte oppi løk. Hva du måtte ønske av krydder- Særlig løk med litt nellikspiker i setter veldig god smak på skyen som dannes i posen og blir til saus til skinkestek etc.


Kjøttet eller fisken blir ikke tørt, men mørt og saftig. Følg vår oppskrift med trinn-bilder. Posemat Posemat trenger slett ikke være et skjellsord. Dampes med svoren ned i en langpanne med vann og folie over.


Hell av vannet, snu steken og stek videre midt i ovnen til du har oppnådd perfekt temperatur. Denne oppskriften på stek er kjempegod. Og det trenger ikke å være svindyr viltstek, det kan rett og slett være rimelig svinestek, eller skinkestek om du vil. Behandler du den riktig, blir nemlig svinesteken både saftig og smakfull – og en søndagsmiddag du husker hele uka. Blir det noe igjen kan du spise restene som pålegg.


La kjøttet ligge på kjøkkenbenken til temperering ca time før steking. Finhakk urtene og gni inn steken med salt, pepper og urter. Steika ligger på gulrøtter, løk og sellerirot inni posen.


Legg steken i et ildfast fat. Når kjernetemperaturen er på grader, setter jeg ovnen ned på (medium stekt er – 70). Med steketermometer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg