mandag 26. september 2016

Hjemmelaget pizza med skinke

Pizza med skinke og ost, med jalapeños og sterk tacosaus for en ekstra piff. Bestill Mat hos Just Eat på nyttårsdag. Hundrevis av forskjellige restauranter.


Varier fyllet med det du måtte ha i kjøleskapet. Italiensk pizza har tynn, sprø bunn. På den tynne bunnen er det hjemmelaget pizzasaus, spekeskinke, oliven og parmesan.

Så enkelt og så utrolig godt. En klassisk pizza med smak av skinke , tomat, paprika, ananas og oregano. Velg gjerne mozzarella laget av kumelk ettersom den smelter bedre enn den som er laget av buffalomelk. Sprø skorpe, fyldig bunn, og saftig fyll av tomatsaus og skinke gjør denne pizzaen til en familiefavoritt. Når den i tillegg toppes med TINEs Originale Revet Ost-blanding med Jarlsberg og Norvegia, er pizzasuksessen garantert!


Prøv vår gode og enkle variant med tynn, halvgrov pizzabunn og hjemmelaget tomatsaus. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Enkel oppskrift på pizza med italiensk eller spansk skinke , grillet paprika, vårløk, pesto og vellagret ost.

Lag gjerne hjemmelaget pizzabunn, se link for egen oppskrift med steg for steg i video. En god bunn er fundamentet i en god pizza mener Dagbladets kokk, Arne Brimi. Bytt gjerne ut litt av hvetemelet med litt grovere mel dersom du ønsker det.


Toppes med Brimis egen pizzasaus,nbsp;ost, cherrytomater og spekeskinke. Plain pizza med skinke , ost og paprika. Det enkle kan ofte være det beste. Av og til kan det være godt å gå tilbake til de gamle klassikerne, de en begynte med og som har dannet grunnlaget for litt mer kreativ matlaging i etterkant.


Pizza Hawaii, altså pizza med skinke og ananas, er kanskje ikke italiensk, men har helt klart blitt en av mine pizza -favoritter denne våren. I bunnen har jeg denne gangen brukt speltmel, men du kan fint erstatte melsorten med en annen melsort, både siktet og sammalt mel. Sunn pizza med enkel havrebunn – uten heving. Varm, kal svid halvstekt… Jada, jeg vet. Dette er en variasjon jeg har lært av min venninne Anette.


Jeg er en pizzaholiker. Den har ikke den klassiske tomatsausen, men den er i ferd med å bli en klassiker hos meg. Nokre gongar hevar deiga i ti minutt hjå oss, andre gongar i tre timar. Det blir stort sett god pizza uansett!


Set alltid pizzasteinen inn i kald omn og la den varme seg opp samtidig med omnen. Brukar du pizzastein kan du nappe ut bakepapiret etter nokre minutt med steiking, slik at du får ein enda meir sprø botn.

Det er ikke noe vanskelig å lage sin egen spekeskinke eller fenalår og utrolig kult. Hjemmelaget skinke og fenalår! Men du må ha tålmodighet (og kjøpe et svine- eller lammelår eller slakte noe selv…).


Den smaker ikke som en prosciutto eller iberico skine, men som en fantastisk god lokal-din- skinke. Vi viser hvordan du lager pizzadeig fra bunnen av. Pizza kan lages med masse forskjellig fyll, f. Du kan også bruke pizzadeigen til andre retter med pizzabunn. Så kutter jeg opp skinkeboksen i små terninger, og det samme gjør jeg med løken.


På pizza bunnen lager jeg en blanding av tomatpurre og idun ketshup, siden jeg syntest at en hel boks med tomatpurre blir litt for sur for meg. Etter dette hiver jeg på den marinerte kyllingen, skinken og løken. Og topper det med norvegia ost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg