fredag 29. juni 2018

Hva betyr johannes

Tre dager etter at Jesus døde, gikk noen kvinner til graven hans, og de så at den var tom. Johannes var et vanlig navn i Norge i middelalderen. Hva betyr det for deg at Jesus døde? Jan betyr Gud er nådig. Bjørn betyr - som navnet antyder - bjørn.


De som bruker denne bibelteksten slik, er sannsynligvis overbevist om at Guds kjærlighet er en garanti for deres evige frelse.

På gresk oversettes messias med khristos, og derfra stammer navnet Kristus, den vanligste betegnelse på Jesus i Det nye testamentet. I jødedommen og i Det gamle testamentet betegner Messias nesten alltid kongen, men ordet brukes også om den salvede prest (ypperstepresten) eller profetene. Tora betyr lære, og ordet har flere betydninger innenfor jødisk tradisjon. Ordet kommer av det greske ordet apostolos (ἀπόστολος) som betyr en som er utsendt.


Ordet innebærer at man er sendt med en fullmakt og opptrer med autoritet på vegne av den som har sendt en. Dette i motsetning til en budbærer eller herold som bare fremfører et budskap på vegne av en. Men hva betyr egentlig navnet du har gitt ditt barn?


Les også: Velg et oldemorsnavn til babyen din.

Emma betyr hel eller universal. Også i diskusjonen om utbredelsen av solenergi trengs ferske tall og analyser. Jeg skal i kveld tale om det navn som er over alle andre navn nemlig navnet Jesus. Jeg heter Åge Martin som betyr liten, modig stamfar.


Leter du etter et norrønt navn til en jente? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden finner du en alfabetisk oversikt over en rekke norrøne kvinnenavn.


I Gresk mytologi er det fargen til kjærlighetsgudinnen Venus. Grønt er Allahs farge siden profeten sees i naturen og ikke i menneskelig form. I ørkenen betyr det grønne vann og liv. Tekstiler som benyttes i operasjonssaler er grønne.


Nødutganger er merket med grønt. Et symbol betyr at noe egentlig betyr noe annet enn det som det ser ut som. For eksempel betyr et hjerte det samme som kjærlighet. Et hjerte er et symbol på kjærlighet. Så hos oss er sverdet også et symbol.


Et slags tegn på at vi sloss mot det vi ikke vil ha noe av.

Jeg er ikke helt sikker på hva det kan bety , men ettersom du hadde med en jente er det en stor sannsynlighet for at han mente jenta du hadde med deg. DU kan jo eventuelt spørre han om det? Håper dette var litt til hjelp. Katolsk - hva betyr det? Slik ordet ”katolsk” ofte brukes i dagens kirkelige debatt, kan man ledes til å tro at uttrykket betegner Den romersk-katolske kirke i motsetning til luthersk eller ortodoks kirkeliv.


Bruken av ordet katolsk som konfesjonsbetegnelse er imidlertid noe nytt. De ortodokse og gammelkatolske kirkene har aldri oppgitt retten til å kalle. HVA BETYR NAVNET DITT?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg