onsdag 13. juni 2018

Hvorfor heter det jordmor

Faktisk er det slik at forskning viser at kvinner som går til jordmor i svangerskapet har bedre helse, får friskere barn og flere naturlige fødselsutfall nærmere termin. Helsedirektoratet anbefaler at gravide tilbys kontinuitet i svangerskap, fødsel og barseltiden, det vil si å møte så få fagpersoner som mulig. Vi anbefaler at du har en konsultasjon hos jordmor og en konsultasjon hos din fastlege før uke 18!


På den måten kan vi kartlegge dine behov, og gi det tilbudet som passer akkurat deg! Dersom du ikke har fastlege kan du selvfølgelig gå til jordmor i hele svangerskapet.

Du kan få oppfølging av jordmor på helsestasjonen. Jordmora på Kongsberg vitner om at Kirsti etter fødselen ikke ville ha noe med barnet å gjøre og at hun var ganske dårlig, og tydeligvis helt fortvilet. Barnet ble døpt med blant annet jordmora som fadder (før vi fikk kirkebøker), men vi vet ikke hvordan det gikk med barnet. Og det kan ikke hete annet enn JESUOR et ord som ikke står i offisielle ordlistene, men som nok burde komme inn.


Det er viktig å være klar over at hCG nivået oftest er veldig forskjellig fra gravid til gravid selv i samme svangerskapsuke. Fokuser på økningen! Det er flere gode grunner til å følge utviklingen av hCG i den gravides blod.


En jordmor er anerkjent som en ansvarsbevisst og ansvarlig fagutøver som arbeider sammen med kvinnen for å gi nødvendig støtte, omsorg og rådgivning i løpet av svangerskap, fødsel og barseltid.

Jordmor er i Noreg ein fødselshjelpar godkjent etter lov om helsepersonell. Grunnlaget for offentleg autorisasjon er ei to-årig vidareutdanning for sjukepleiarar. I tillegg til arbeidet under sjølve fødselen arbeider jordmødre òg med oppfølging av gravide i svangerskapet. Derfor heter det Black Friday. Men hvorfor kalles denne shoppingdagen for Black Friday?


Forklaringen ligger i fargen på regnskapstallene. Dette er dagen som er vendepunktet for handelsstanden. Det er ikke nødvendig å kontakte lege eller jordmor for å bekrefte graviditeten. Hjemmetesten er like sikker som den legen kan tilby. Ta en telefon til lege eller jordmor for å avtale første svangerskapskonsultasjon så tidlig som mulig.


Du bør få timeavtale innen en uke. Du velger selv om du vil foreta kontrollene hos lege eller jordmor. Er det noen som er utdannet jordmor her inne?


Jeg vurderer å utdanne meg til det , går på videregående enda, studiespesialiserende. Også lurer jeg på hva jeg må gå for å bli jordmor ? Og hvordan er det med jobbing, må man jobbe på sykehus? I noen tilfeller er faktisk seteleie fremdeles uoppdaget ved termin.

Hvordan er arbeidst. Men i de fleste tilfellene oppdages det av jordmor eller på ultralyd i god tid før fødselen. Hva heter de forskjellige familiemedlemmene, som onkel og tante. Hva er særlivsarving og hvilke rettigheter har man hvis man er det ? Jeg har mistet min far, har vi økonomiske rettigheter? For å dekke etterspørselen etter ultralyd for gravide, utvider vi vårt tilbud.


Vi er så stolte og sprudlende glade! Endelig kan vi ønske en ultralydjordmor velkommen til jentegjengen ved Oslo jordmor og kvinnesenter. Ultralydjordmora vår heter Weronica Roksvåg.


Det var i romjula i fjor at kvinnen møtte opp ruset på jobb på et sykehus nord på Vestlandet. Bak seg hadde hun ifølge dommen års erfaring som jordmor ,. Fra jeg var år har jeg hatt en drøm om å bli jordmor (ifølge min mor). Det høres tidlig ut, men det er sant! Sykepleier er derfor første stopp. Det er vanlig at det første besøket er en mild tilvenning for barnet, hvor de får prøve tannelegestolen og kikke på utstyr, og selvsagt også ta en liten titt i munnen og sjekke for hull og generell tannhelse.


Det kan være greit å forberede barnet på dette hjemme, ved å øve litt på prosedyren. Sokrates var en gresk filosof som levde i Athen (død 3fvt.). Han brukte mye av sin tid til filosofiske samtaler.


Han ble stilt for retten anklaget for gudløshet og for å forderve ungdommen, og ble dømt til døden ved giftbegeret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg