tirsdag 26. juni 2018

Hvordan tenker en alkoholiker

For en alkoholiker blir gjerne hensynet til barn og partner, underordnet trangen til rus. Tenk over hvordan du kan skjerme og beskytte deg selv og barna dine for belastningene. Det er næsten umuligt for en alkoholiker selv at træffe beslutningen om at gå i alkoholbehandling – og det rejser spørgsmålet, hvordan man motiverer en alkoholiker til at søge behandling. I de allerfleste tilfælde er det familie, børn eller arbejdsplads, der motiverer misbrugeren til at søge hjælp til sit alkoholproblem.


Dette svaret er eldre enn ett år gammelt.

Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid. Hei, jeg er en jente på år som har en skole oppgave om å forklare hvordan det er å være alkoholiker , hvordan det kan føles, hvordan man tenker og om hvordan det er å leve slik. Sannsynligvis er det en eller flere i din omgangskrets som viser noen eller flere symptomer på alkoholisme.


Kanksje også du selv. Men hvordan kan du være sikker på at dette er nok for å være en alkoholiker ? En alkoholiker vil gjøre sitt ytterste for å skjule problemet sitt og nekte for at den sliter med alkoholproblemer. En ærlig innrømmelse må alltid til, etterfulgt av en handling for å kunne få hjelp med å mestre problemet.


Samtidig er det lett å gå i samme fellen, med å tenke at “Denne gangen her skal jeg klare det”, eller “om jeg bare gjør slik, så vil dette ordne seg” Mange har gått i denne fellen, og de har også feilet gang på gang.

Vi kan gi uttrykk for vår bekymring, og vi kan fortelle dem hvordan drikkingen påvirker oss. Om det ikke får dem på rett kjøl med en gang, kan det kanskje bidra til at de tenker seg om en gang ekstra og forstår at andre har lagt merke til drikkingen. Det er mange som drikker for mye som har skjøvet nettopp den tanken langt bak i hodet. Ekspertene kaller det å være medavhengig. Det viktigste man kan gjøre hvis man har en rusmiddelavhengig i familien, er å begynne å snakke om det, sier Kari Lossius, klinisk psykolog og klinikkdirektør ved Stiftelsen Bergensklinikkene.


Noen flere av disse ble alkoholikere enn det som er vanlig. Sjansen for at et barn av en alkoholiker selv skal bli det er likevel liten. Det er fordi sjansen for å bli alkoholiker er liten i det hele tatt, selv om den øker litt på grunn av arv. Noen tror at det som arves er hvordan hjernen reagerer på alkohol.


Når en som drikker alkohol utviser manglende evne til å kontrollere tvangspreget inntak av alkohol, til tross for kjennskap til hvilken skade inntaket gjør på hans eller hennes helse, indikerer dette at personen kan være alkoholiker. Spørreskjemabasert screening er en metode for å påvise skadelige drikkemønstre, inkludert alkoholisme. Sliter du med stort inntak av alkohol? Våre eksperter gir deg råd. Det syke behovet for å drikke går foran alt annet, både familie, venner og jobb.


Det kan virke umulig å hjelpe en alkoholiker , men vår erfaring er at for oss alkoholikere er det til hjelp at noen sier fra hva de ser, føler og tenker , og at de setter grenser. Dette tvinger oss til å se noen konsekvenser av drikkingen vår. Jeg tenker at du bør snakke med helsesykepleier på skolen din.

Trolig har du en helsesykepleier på skolen din som du kan oppsøke. Hvis du spørger dig selv: er jeg alkoholiker ? Så spørg dig selv, om du kan nikke genkendende til beskrivelsen ovenfor hos dig selv eller en af dine nære. Du kan læse meget mere om alkoholikeres adfær konsekvenser af alkoholisme, og hvordan en alkoholiker kan hjælpes, herunder.


Den velfungerende alkoholikeren Lars Kittilsen ønsker å vise at alkoholisme kan ramme alle, også en oppegående, klok mann som har fått det meste i livet. Jeg vil skrive litt mer om hvordan mitt liv som alkoholiker var, og hvorfor jeg egentlig begynte å drikke, i en senere blogg. Tenker det er viktig å fortelle om årsaken og medfølgende problemer av min drikking før jeg begynner å ta for meg hvordan jeg har det i dag. Er jeg alkoholiker ? Fremdeles får Julie mailer og tekstmeldinger fra folk som har lest innlegget. Du må finne på noe, tenker du, fordi det er så mange timer til du kan ta den første drinken.


Selvsagt finnes det en og annen som er en djevelversjon av seg selv når han eller hun sliter, og blir nærmest en engel når de får alt på stell. I de aller fleste tilfeller sier oppførselen som alkoholiker (eller med andre problemer) noe om hvordan personen ville vært uten den belastningen. Uansett hvordan en alkoholiker forandrer seg, blir han eller hun vanskeligere å leve sammen med. Skader på nervesystemet. Evnen til å huske og tenke blir dårligere.


Alkohol skader hjernen. Balansen blir også dårlig. Noen alkoholikere får en spesiell form for hjerneskade som gjør at de ikke husker noenting om seg selv lenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg