torsdag 28. juni 2018

Sopp i munnen dårlig ånde

Balanserer bakteriefloraen i munnen på dager! Finn sopp i munnen dårlig ånde. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Antibakterielle skyllemidler eller antibiotikabruk kan også føre til sopp i munnen , som også fører med seg dårlig ånde.


Det som ofte skjer når du bruker antibiotika er at den normale bakteriafloraen forsvinner.

Når de gode bakteriene er borte, får andre bakteriearter utfolde seg i munnen. Hvis du puster mye gjennom munnen i stedet for gjennom nesen, tørker dette ut slimhinnene i munn og svelg og kan dermed gi dårlig ånde. Dersom du har betennelse i bihulene kan dette gi dårlig ånde.


Lungesykdommer som kronisk bronkitt, lungebetennelse eller kronisk obstruktiv lungesykdom, kan føre til dårlig ånde. Sopp på slim ­ hinnene og dårlig ånde er også typiske bivirkninger. Rødhet i huden er vanlig i det behandlede området.


Huden blir mer ømfintlig og bør beskyttes for sol. Mange blir trøtte av strålebehandling, og har større behov for hvile enn ellers.

Sopp i munnen er noen nesten halvparten av befolkningen har. Det er likevel ikke alle som har plager av det. Det finnes en rekke andre sykdommer som forårsaker lignende symptomer, men som behandles på andre måter. Noen ganger blir man kvitt dårlig ånde ved bare å pusse tennene med vanlig tannpasta, men når det må kraftigere lut til kan du tilsette litt aloe vera i tannpastaen.


Aloe vera kan drepe bakterier og sopp , og det er også betennelseshemmende. Hadde ekkel smak i munnen og dårlig ånde. Hadde også disse klumpene bakerst på tunga. Gikk til legen og fikk beskjed om at jeg hadde sopp. Fikk mycostatin som jeg gikk på lenge uten bedring og enden på visa var at jeg faktisk ikke hadde sopp.


Var bare naturlig belegg, keratin tror jeg de kalte det. Har hatt vondt i tunga og får blemmer der , slik at det er vondt å både spise og snakke. Samt noe dårlig ånde , og hvitt belegg.


Ei jeg kjenner fortalte at ei veninne av henne hadde fått sopp i munnen , og hadde fått noen sugetabletter som fikset det. Vet noen om man får kjøpt dem på Apoteket , eller må man gå til lege? Soppinfeksjon i munnen kjennetegnes vanligvis ved svie og ubehag i munnhulen, men noen pasienter har lite plager. Hvis du kikker inn i munnen , vil du kunne se områder med hvitt belegg.


Skraper du bort dette belegget, ser du at slimhinnen eller tungen under er skarpt rød og blør lett.

Skal du sikre en god ånde gjelder det altså å hverken hoppe over frokosten eller andre måltider, men tvert imot å sørge for å spise regelmessig, og gjerne drikke litt vann innimellom måltidene. Tørr munn gir dårlig ånde. Noen mennesker har nedsatt spyttproduksjon og blir tørre i munnen. Dette kan igjen gi dårlig ånde. Hva er dårlig ånde ? Dårlig ånde , halitose, er ubehagelig smak i munnen og ubehagelig lukt fra munnen.


De fleste av oss vil i perioder kunne oppleve dårlig ånde. Dårlig ånde om morgenen er svært vanlig, og forsvinner raskt etter frokost og tannpuss. Vedvarende og mer plagsom dårlig ånde er ikke sjelden.


Hun forklarer at sopp i munnen er ganske vanlig hos spedbarn og hos eldre mennesker. Noen kan få det i forbindelse med sykdommer hvor allmenntilstand og immunforsvaret svekkes ,eller ved bruk av enkelte medisiner, som for eksempel astmamedisiner som skal inhaleres, sier Mjølstad. Trøske vises vanligvis som hvite fortykkede flekker i munnen. Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen.


Et av de eldste og fremdeles gyldige dogmene innen medisin er at ”munnhulen er kroppens speil”, skriver Tidsskrift for Den norske legeforening. Tilstander i munnen – som dårlig ånde og tannkjøttproblemer - kan nemlig avsløre begynnende eller eksisterende sykdommer andre steder på kroppen. Dårlig ånde er svært vanlig, og de aller fleste vil i perioder oppleve dårlig ånde og vond smak i munnen. Plagene er vanligst på morgenen og forsvinner normalt etter frokost og en tannpuss, men dessverre ikke hos alle.


God tannhygiene forebygger dårlig ånde. Ved plagsom dårlig ånde finnes det sugetabletter, tyggegummi og munnskyllevæske som kan hjelpe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg