fredag 29. juni 2018

Steketermometer brød

Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk, la deg friste her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her. Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner.

Eltefritt og enkelt. Denne viser deg når maten er ferdig. Populære merkevarer til sterkt redusert priser. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Dytt inn steketermometer i det midterste, og da det største om de varierer. Det finnes hovedsakelig to måter å steke brød på hjemme, enten i form eller såkalt rundsteking uten form. Jeg liker å variere, men foretrekker å bake i form hvis jeg skal lage brød som skal være med i en matpakke.


La deigen etterheve i 1-timer før de går i ovnen.

Det er egentlig bare å måle med et steketermometer - så ser du det. Dersom du har grovere brød , eller mer futktighet kan steketiden godt forlenges - men temperaturen må da senkes for å hindre uttørking og harde skorper. Termometer – Om du ønsker ekstra god kontroll, kan du bruke et steketermometer. Hevekurver finnes i flere størrelser og fasonger. Les også: Slik blir brødet grovt nok Ferdig på grader.


En måte å se om brødet er ferdig på, er å ta det ut av ovnen og dunke på brødets underside. Hører du en hul ly er det ferdig. Veldig grove brød eller rugbrød stekes på ned mot 1– 1°C.


Generelt gjelder: fint bakverk høy temperatur, og grove ting lavere temperatur. Småvarer som rundstykker og lignende er ferdig etter ca. Sannsynligvis er brødet ditt perfekt stekt nå, men det kan være stor forskjell på gryten man bruker, og ikke minst ovnen. Så om du har et nøyaktig digitalt steketermometer så kan du sjekke kjernetemperaturen på brødet.


Når den viser grader så er du i mål. Selv bruker jeg en thermapen. La brødet hvile på rist en halvtimes tid. Visp eggene sammen først, og bland så bare i resten. Stekes i 1grader i ca.

Et brød skal ha en kjernetemperatur på grader, så når du halvsteker brød må denne temperaturen oppnås to ganger for å få et brød som er gjennomstekt. Bruk steketermometer. Omvendt er det også noe som bør være fast inventar på ethvert kjøkken. Med det riktige steketermometeret er du også sikret at du lager en perfekt stek hver gang. Vi vet alle hvor vanskelig det i virkeligheten kan være å lage en god stek hver gang, så du kommer ganske langt på vei hvis du bruker et steketermometer.


Mulighet til manuell innstilling av grader. Maks temperatur 2grader. Men, for at du skal få kontroll på temperaturen inni brødet , er det lurt å bruke et steketermometer. Når du tar av lokket av brødet , og skal steke det ferdig, stikker du samtidig et steketermometer midt inni brødet.


Den enkleste måten å finne ut om brødene er gjennomstekte på, er å putte et steketermometer midt i det ene brødet , når du tror de er ferdig stekte. Du kan også bare ta brødet ut av brødformen og kakke på undersiden av det. Får du en hul ly er brødene ferdig. AirClean-katalysator og steketermometer for gradnøyaktig steking. TFT-klartekstdisplay med touchbetjening – SensorTronic.


Ha kontroll på kjøttet, fisken eller brødet med termometer og tidsur. Drives med ett AAA-batteri (ikke inkl.). Et godt tips er å stikke et steketermometer i deigen. Brød , kaker eller kjøtt. Pass på at termometeret er sentrert i brødet.


Vil du være helt sikker på at brødet er ferdig, kan du stikke et steketermometer i det. Lyst brød skal holde 94–grader, mens et skikkelig tungt dansk rugbrød kan trenge så mye som 1grader. Når brødet er ute av ovnen, er det bare å vente.


For brød skal helst ikke nytes når det er rykende ferskt. Kjøp steketermometer til en bra pris hos Elkjøp! Hos Elkjøp kan du bestille på nett og hente dine produkter i nærmeste butikk!


Stort utvalg og lave priser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg