fredag 8. juni 2018

Penicillin alkohol

Alkohol gjør at man produserer mer urin, og på 50- og 60-tallet var antibiotikadosene små, spesielt var penicllindosen lav. Det har vært argumentert med at inntak av store mengder alkohol øker utskillelsen gjennom nyrene og dermed gjør medisinen mindre effektiv slik at det tar lengre tid å bli frisk. Men når det gjelder å ta seg et glass alkohol når man går på penicillin så er det ingen store medisinske motforestillinger mot dette, avkrefter Olsen. Det er en skrøne, at alkoholen hæmmer eller ødelægger de gavnlige virkinger ved penicillin.


Myten om penicillin og alkohol.

Der findes mange andre slags antibiotika end penicillin , og nogle af dem går bestemt ikke godt sammen med alkohol. Det gælder for eksempel det antibiotikum, der hedder Metronidazol. Det er velegnet til at slå bakterier, der kan leve uden, at der er ilt til stede, ihjel. Svar: Apocillin inneholder vanlig penicillin. Virkningen av dette legemiddelet blir ikke svekket av alkohol.


Det er heller ikke farlig å kombinere penicillin og alkohol. Man bør likevel være avholdende når man gjennomfører en penicillinkur fordi alkohol til en viss grad nedsetter kroppens egen evne til å bekjempe infeksjonen. At penicillin og alkohol ikke kan kombineres er en myte.

Klipp fra en side om medisinske myter: DR NICK CARR: So dismiss the myth. Mange tror, at man ikke må drikke alkohol , når man fx får penicillin mod halsbetændelse, men det må man faktisk gerne. Der er dog andre situationer, hvor alkohol og medicin kan være en farlig blanding.


Ved alvorligere infeksjoner kan penicillin gis som intramuskulær injeksjon eller som intravenøs infusjon. Det sies å ikke være farlig å drikke alkohol under en penicillinkur, men samtidig oppfordres man gjerne til å unngå inntak. Penicillinkuren vil bli svekket ved alkoholinntak fordi penicillin skilles ut med urinen. Bruk av penicillin.


Det har vært vanlig å anbefale inntak av penicillin sammen med et glass vann på tom mage. Nyere forskning viser at dette har liten betydning for opptaket og virkningen av penicillin. Du kan gjerne innta penicillin i forbindelse med måltid.


Vad du kan göra när du äter penicillin. Du kan inte ta ett glas vin om du äter penicillin – falskt, däremot har vissa andra antibiotikum antabuseffekt om de blandas med alkohol , exempelvis Flagyl, Metronidazol och Fasigyn (Tinidazole). Man har trodd at alkohol øker nedbrytningen av penicillin i mage- og tarmsystemet og dermed reduserer mengden penicillin som absorberes. Studier har derimot vist at opptak, distribusjon, omsetning og utskillelse av antibiotika (i hvert fall av typen fenoksymetylpenicillin selges under navnet Weifapenin) ikke påvirkes av inntak av alkohol. Det är nog kombinationen sjukdom och alkohol som menats, och inte penicillin och alkohol.


Jag har aldrig hört eller läst att det skulle vara speciellt farligt att dricka alkohol under tiden du har en streptokockinfektion. Vi vet ju alla att alkohol är skadligt på många sätt och ett av våra största samhällsproblem.

Lommelegen er en del av Aller Media Hvorfor ser du denne annonsen. Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter. Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg.


Myte 10: Man må ikke blande alkohol og penicillin. Fakta: Alkohol har ingen indflydelse på effekten af penicillin , fastslår Lars Bjerrum og tilføjer: Der er ikke holdepunkt for at forbyde alkohol , hvis man er i behandling med antibiotika. De kliniske reaksjonene man ser etter penicillin ­bruk er ikke forskjellige fra hva man ser ved andre medikamenter. De fleste som reagerer på penicillin ­preparater får makulopapuløse (morbilliforme) eksanthemer. De kommer vanligvis etter 4-dagers behandling og gir få symptomer, oftest lett hudkløe.


Det har senere blitt videreutviklet til andre typer som ampicillin, amoxicillin, benzylpenicillin som virker mot en lang rekke mikrober i behandlingen av ulike infeksjoner. Mange nye og moderne antibiotika har blitt utviklet siden oppdagelsen av penicillinet. Penicillin hemmer syntesen av stoffer som danner bakterienes cellevegg, en struktur som er karakteristisk for visse bakterier.


Eukaryote celler (celler hos dyr og mennesker) har ikke denne type cellevegg og skades derfor ikke av penicillin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg