torsdag 7. juni 2018

Boller ida

Clas Ohlson har smarte løsninger for dine hjemmeprosjekt. Besøk en av våre butikker! Dekk med plastfolie og la etterheve i ca. Pensle med egg og stek på 1grader i ca. Server dem gjerne lune og med melisglasur.


Her ivaretar Ida julehøytidens mattradisjoner, men tenker også nytt, alt blir gjort med hennes egen vri.

Og som alltid kjempegodt, men helt enkelt. Vi følger Ida gjennom den koselige adventstiden, med bakst av julekaker og spiselige julegaver. De blir så utrolig myke og smakfulle, og deigen er fantastisk å jobbe med. Dette er verdens beste boller ! Mine boller har alltid vært vellykkede etter denne oppskriften, og det er også mange andre som rapporterer at de har lykkes meget bra og er veldig fornøyde med oppskriften.


Del deigen i like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller. Avkjøl bollene på rist.

Jeg har fått uttallige mailer, telefoner og sirlig håndskrevne brev fra stort sett damer, men også noen menn, om at bakelivet deres endelig er reddet. At de etter veldig mange forsøk endelig greier å få luftig og god gjærbakst. Så når jeg skriver at dette er verdens beste boller , har jeg mange som er enig med meg i akkurat det. Vi har verdens beste oppskrift på saftige og gode kanelsnurrer. Denne gode gjærbaksten kalles også kanelboller, kanelknuter eller kanel i svingene.


Svenskene elsker kanelboller så mye at de til og med feirer kanelbollens dag. De med cølaki kan få ferske og saftige boller. Her er oppskriften på en glutenfri bolledeig som har både kesam og gjær, men som bruker fiberhusk og glutenfritt mel. Denne oppskriften gir søte og luftige hveteboller.


I tillegg kan oppskriften brukes til annen søt gjærbakst som kringler, skolebrød eller kanelboller. Oppskriften gir rundt boller. Når bollene er fordelt på brettene, legg et kjøkkenhåndkle over, og sett bollene til heving enda en gang. Det gjør ingenting om de står litt lenger.


Det er veldig viktig at du tar deg tid til å etterheve bollene slik som forklart her, da får du luftige og lette boller. Sjokoladebollene tåler frysing bra, og kan enkelt tines i ovnen. Bare sett dem inn i ovnen rundt grader, og la bollene tine sakte.


I tredje episode frister Ida med luftige hveteboller med deilig kremostglasur! Cream cheese-glasur.

Miks sammen kremost,. De voksne vil nok også gjerne smake en bit eller to av disse. Bollene skal stekes på høy temperatur, så man må følge med på at de ikke blir for mørke.


Jeg var skeptisk første gang jeg prøvde, men resultatet var enestående - dette er VERDENS BESTE BOLLER ! Har ikke bakt boller pà et par àr og tenkte at jeg mà finne den beste oppskriften i dag, og etter mange tips prövde jeg din og det er med rette de beste bollene jeg har smakt til nà-tusen takk, Trine. Gleder meg til ungene kommer hjem for à smake…og ja : mange tipset om Möllerens boller , men disse slàr alt. Hilsen bolleentusiast.


Ta ut deigen etter minutter og hvelv den over på en melet kjøkkenbenk. Elt med hendene i noen minutter til du har en smidig deig. Dekk stekebrett med bakepapir og sett boller på hvert brett. Rull dem til boller. Ha deigen over på en melet overflate, del den i like store emner og trill boller.


Legg bollene på en stekeplate og etterhev på et lunt sted i ca. Sett ovnen på 2°C. Elt inn smøret til slutt for å få luftige boller. Bland alt, unntatt smøret, i en bolle og la kjøkkenmaskinen elte deigen i 5–minutter til du har en jevn deig.


Ha så i smøret i terninger og elt videre i 5–minutter til. Hvorfor ikke sprøyte massen rett på kjeks og så på kjølig sted? I tillegg er mitt beste tips når sjokolade skal påføres, at en bruker en liten øse og øse over bollen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg