torsdag 28. juni 2018

Svinestek rosmarin

Få nyttige tips om hvordan man tilbereder en svinestek. Les og lær av MatPrat. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Enkelt men veldig godt.

Riv limeskallet fint, og bland halve mengden med salt, grovhakket timian og rosmarin. Gni blandingen godt inn i steken, også mellom svoren. Legg steken på en stekholder, og sett den på et fat eller en folieform. Klargjør grillen for indirekte, høy varme, omtrent 250C.


Fyll på eplesaft eller vann, legg i hvitløksfed gulrøtter og løk. Ha i tørket rosmarin og dekk formen med folie. Stek på 1grader midt i ovnen i ca. Ta ut steken og fjern folien.

Tøm av og sil kraften som skal brukes til sausen. Svoren er nå blitt myk, bruk en skarp kniv og lag rutemønster litt ned i fettlaget. Gi den ferske skinkesteken en italiensk vri med hvitløk, fennikelfrø, rosmarin og persille.


Her blir det så mye smak i kjøttet fra urter og hvitløk at du gjerne kan fjerne svor og fett før servering. Sånn får du en litt sunnere skinkestek. Deilig sødme får du fra aprikos og bakt løk som steker sammen med kjøttet i ovnen.


En frisk, grønn salat med olivenolje og sitron som dressing. Skinkestek er søndagsmat, mormormat og tradisjon. Med saftig kjøtt, sprø svor, tykk brun saus, epler og svisker blir dette et måltid som samler familien rundt bordet. Mariner kjøttet og grønnsakene i blandingen. Skyll cherrytomatene og del dem i to.


Skrell og finhakk rødløken. Clotildes svinefilet med appelsin og rosmarin Dette er Clotilde Dusouliers nydelige oppskrfit på svin indrefilet. Svinestek med krydret rødkål, epler og svisker. Legg grønnsakene i en ildfast form sammen med olivenolje, rosmarin , timian og hvitløk.


Krydre lett med salt og pepper.

Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i steken. Helstekt svinefilet med soppsaus smaker fantastisk. Indrefilet av svin egner seg godt til å steke hel i ett stort stykke, eller som biffer. Den minste gikk i fryseren.


Den på kg ble en saftig, mør søndagsstek med deilig knuspresvor. Vist smaken av kjøttet er viktigere enn sprø svor, anbefaler jeg at du prøver denne oppskriften. Del opp svoren i ruter. Ingredienser: svinestek på ca. Rosmarin , salt og pepper hvitløksfedd Slik gjør du: Salte steken og legg den i en kjele med ½ liter melk, rosmarinen og hvitløken.


Kok opp og la småkoke time til melken er godt redusert. Pynt med friske urter som rosmarin. Tilbehør: Pommes Anna, rødvinsaus og aspargesbønner smaker fortreffelig til. Flere oppskrifter på kalvestek finner du her.


Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif. Gni lammesteken inn med salt og pepper. Stikk et steketermometer midt i kjøttet. Hakk hvitløkfedd og rosmarin og fyll kjøttet før det surres.


Salt og krydre kjøttet (pepper, rosmarin i denne oppskriften). Forvarm stekeovnen. Stikk inn et kjøttermometer slik at hele røret dekkes og spissen kommer i den tykkeste delen av kjøttet. Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også.


Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg