torsdag 21. juni 2018

Hva feiler det meg test

Astrid Engen Journalist. Hva feiler det deg? Det var en lettelse å få vite hva som feilte meg , sier han. NRK-program der et legelag og et lag med vanlige folk gjetter diagnoser på ekte pasienter.


Folkelaget får tilgang til internett, mens legene må stole på egen. Jeg lurer på om det er noe som feiler meg ?

Blir ofte redd og får vondt i magen. Tok test på nettet som viste at jeg var bipolar, skal jeg stole på testen? Jeg tok en Neuroticism test og jeg fikk , lurer på om dette er høyt? Føler meg selvsentrert. Sliter som bare det med mat.


Kjenner jeg begynner å bli desperat etter å finne ut hva som feiler meg. Har i snart år gått med vondt i kroppen. Jeg har vondt fra midt under føttene og helt opp til over ørene.


Verken under føttene er sånn at jeg ikke klarer å stå.

Ja man må mase og stå på selv ser jeg. Det verste er å ikke vite hva som feiler meg. Jeg er en helt annen person nå enn tidligere.


Livsgnisten min er borte, jeg må virkelig jobbe for å putte et smil på leppene og komme meg på jobb. Jeg gråter tilogmed når ungene er tilstede! Jeg prøver hardt å skjerme. Siden i sommer har jeg slitt med trøtthet, svimmelhet og følelse av null energi, utmattet. Jeg jobber i 1 stilling på sykehjem og har en gutt på år.


Norsk Helseinformatikk samarbeider med NRK om å kvalitetssikre innholdet i sykehistorier som passer for programmet. Jeg skjønner ikke hva det her kan være for noe og det er veldig plagsomt og slitsomt. Jeg orker nesten ikke dra ut å møte venner lenger, for jeg har ikke krefter til det.


Legen min gjør ikke noe mer. Så nå håper jeg på å få hjelp av dere. Jeg har prøvd å undersøke litt på nett og snakka litt med venner osv. Noen ganger går jeg litt rundt fordi jeg er helt tom i hodet, føler meg fjern, men det går over etter et par minutter, så jeg bare går rundt til jeg husker hva jeg skulle gjøre. Men det er slik uansett, men stress gjør det enda verre.


Det har egentlig aldri blitt tatt seriøst før nå. Men når du har det slik du har det nå så risikerer du å bli dårligere. Og mannen din merker nok at du ikke har det helt bra også, selv om han kanskje ikke greier å forstå hva det er.

Men i beste fall kan det bare være at du f. Mange pasienter mangler diagnose eller kjenner ikke årsaken til sine plager. Jeg vet ikke hva som feiler meg. Norsk Pasientforenings råd er å be om en fornyet vurdering hvis du ikke har fått klar beskjed om hva som feiler deg. Dette gjelder pasienter som enten ikke får noen diagnose, får en uklar diagnose, får flere mulige diagnoser, eller får en halvveis diagnose uten konklusjon. Dagsavisens reporter.


Kan nevne at jeg har sovet med vinduet åpent i flere uker. For år siden startet jeg på Trilafon. Fem år senere la jeg plutselig på meg kg på ett år (fra kg til kg).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg