mandag 4. juni 2018

Oppfølging gravid over 38

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Er du over år eller fyller år før du skal føde, har du rett til utvidet fosterdiagnostikk. Det er jordmor eller fastlege som vil orientere deg om dette og henvise deg videre dersom du ønsker det.

Har du silikoninnlegg eller har gjennomgått brystreduksjon, kan du også ha behov for tettere oppfølging knyttet til amming. Oppfølging av modne mødre. De får også tilbud om igangsetting av fødsel dersom de går en uke over termin. Det vil bli lagt en plan for videre oppfølging etter denne kontrollen. Hei alle damer, dette er jo forumet for damer over 35.


Er jo en grunn for at det er et sånt forum, nettopp fordi dere er gamle. Har man ikke fått barn før år burde man bare innse at man er for gammel. Tenker dere aldri på det?

Selv er jeg år og v. I tillegg vil du få et helsekort som du må ha med deg til de andre kontrollene og ved fødsel. Gravide over år eller som fyller år før fødsel vil også bli orientert om deres rett til utvidet fosterdiagnostikk, og eventuell henvist til dette. Siden er du over år har du rett til genetisk veiledning! Din lege eller jordmor henviser deg til sykehuset og der får du allerførst en samtale med masse informasjon om hvilke muligheter du har.


DUO testen er en blodprøve hvor man ser etter markører som kan fortelle noe om risikoen for kromosomavvik. Nytt denne gangen er imidlertid at vi slipper å snike oss til duotesting og nakkemåling i utlandet, fordi gravide over år, i nisselandet, nå har tillatelse fra myndighetene til å slippe alt stress og mas med å ordne oss på utenlandstur og heller gjøre disse undersøkelsene her hjemme, for å finne eventuelle kromosomfeil. Jeg vet hvor liten sjanse det er for å bli gravid i den alderen, sier Hilde. Men jeg tok en test, og fikk sjokk da den viste at jeg var gravid.


Og selv om vi ble glade, var det en skrekkblandet fryd. Derfor fikk jeg tatt en tidlig morkakeprøve. På grunn av jobben min, visste jeg kanskje litt for mye om risikoer.


Hei, Er det flere godt voksne gravide her inne? Bekymringer er nok annerledes når man er mer voksen samtidig som at man nyter godt av mer livserfaring enn de som er yngre. Siden det er nettprat hver dag, unntatt helgene, så er det fint om dere stiller spørsmål på nettpraten og ikke i debattene. Gravid og i jobb Eva er gravid og arbeider som sykepleier på en sengepost. Hun arbeider turnus med nattevakter og deltar i vanlig stell og pleie av pasienter, noe som kan innebære tunge løft.


Utdeling av medikamenter inngår i arbeidet, og enkelte ganger håndterer Eva medisiner som hun er engstelig for kan gi fosterskade.

Jeg ble gravid da jeg var #128522; Alle kvinner over skal vel ha tilbud om ekstra oppfølging. Jeg hadde en dansk lege, og hun var irritert hvor langt bak Norge lå i desse sakene. Det gikk mye i at kvinnene selv fant ut hva de burde sjekke, takket være f. Det å bli gravid og få barn når man er over år innebærer økt risiko.


Det kan gå veldig bra, men disse kvinnene blir fulgt opp i spesialpoliklinikken, sier hun og fortsetter. De skal ha spesiell oppfølging i svangerskapet, og de skal for eksempel ikke gå over termin. Noe av årsaken til at Maria Kristine gikk så lenge over tiden, var at sykehuset ikke kunne sette fødselen i gang i helgen. Synes hun fikk god oppfølging.


Den siste overtidskontrollen var på en torsdag, men siden det var så langt på dag og det nærmet seg helg, ville de ikke sette meg i gang da. Når du er gravid , er det meningen at du skal gå opp i vekt. Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet. Har så ønske om en liten en og håper så på å bli gravid.


Kvinner over får jo oppfølging med. I løpet av ti år har nesten 6kvinner over år født i Norge. Flere drar til utlandet for behandling med donoregg, sier overlege.


Ida er ansvarlig for prosjektet SMIL = sammen midt i livet, et prosjekt for mødre i LAR med barn fra 0-år, som kan gi kvinnen en god plattform som nybakt mamma gjennom samvær med andre i samme situasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg