mandag 18. juni 2018

Skade urinrør kvinne

Ekspertene tror at mange av de uforklarlige tilfellene skriver seg fra skader mot skrittet i barndommen, skader man aldri fikk kontrollert og som man i godt voksen alder ikke lenger husker. Et eksempel på en slik skade er fall ned på sykkelstang. En slik skade kan forårsake en rift i urinrøret fordi urinrøret overstrekkes. Kvinnens urinrør , urethra feminina, er bare 3–centimeter langt.


Det har et nesten rett forløp på forsiden av skjeden og munner ut mellom kjønnsleppene like foran skjedeinngangen, bak klitoris.

På grunn av sin beskjedne lengde og forholdsvis vide lumen (8–millimeter), kan kvinner være mer utsatt for urinveisinfeksjoner enn menn. Slike skader overses lett og kan oppdages først etter mange år når det foreligger arrvev og urinrøret er blitt innsnevret på skadestedet. Skader på bakre del av urinrøret er vanligvis en følge av større skader i forbindelse med kjøretøyulykker eller fall fra stor høyde. Ubehaget er konstant men varierer i styrke. Noen ganger merkes ubehaget oppover skambenet som små sting.


Har i tillegg smerter på venstre side mellom bena. I samme periode har jeg hatt problemer med vannlating. På sin vei kvinnelig urinrør skjøtes sammen med den fremre vaginalvegg.

Går ne omgir den kvinnelige urinrøret under og bak den nedre kant av symfyseprovokasjonstester, perforerer urogenitale membranen. Klitoris, urinrør , skjede og analnerver. Ser man hvor nært alt ligger hverandre skjønner man at det ene kan beveges via det andre.


Tørke forfra og bakover og holde vaginal området rent kan også hjelpe avverge infeksjon. Kvinner bør ikke ha samleie hvis deres membraner har sprukket. Andre væsker, inkludert urin, kan lekke hos gravide kvinner , så er det viktig for kvinner å snakke med sine helsepersonell hvis de mistenker at de har sprukket membraner. Hvorfor får kvinner oftere urininfeksjon enn menn? Alle kan få urinveisinfeksjon, men kvinner har et kort urinrør , derfor får de lettere og oftere tarmbakterier opp i blæren, enn menn gjør.


Alle kan få en nedre urinveisinfeksjon, selv om det forekommer oftere hos kvinner enn menn, sier Larsen. Kvinner med ryggmargsskade kan ha bestemte utfordringer knyttet til seksualitet. Samtidig er ingen skader like, og derfor fi nnes det ingen fasit på hva du vil oppleve når det kommer til seksualfunksjon. I tillegg skal du vite at refl eksene knyttet til seksualfunksjonen er komplekse og kan ta lang tid å gjenvinne.


Jeg er en kvinne på år. For ca år tilbake fikk jeg gjentatte urinveisinfeksjoner i forbindelse med samleie med samme partner. Tilslutt fikk jeg permanente smerter i urinveiene uten påviste bakterier i urinprøve. Symptomene er smerter og svie i urinrør og smerter i nedre del av urinveien.


For eksempel kan mannen påstå at kvinnen , ved å misbruke barnet, beskytter barnet mot å bli misbrukt av ham.

Høy testosteron hos kvinner kan også skyldes eggstokkreft og sykdommer, skade eller eksterne forhold (for eksempel stress) som forårsaker lavt østrogennivå. Høy testosteronnivå kan også forekomme hos kvinner som tar anabole steroider for sport eller bodybuilding, og hos pasienter med kjønnsidentitetsforstyrrelse som tar steroider til overgangen fra kvinne til mann. Skjulte skader i lukkemuskulaturen i endetarmen, der det ikke har foreligget synlig skade i perinealområdet, har også vært påvist ved hjelp av ultralydundersøkelse. Opptil en tredel av alle kvinner som føder vaginalt, kan ha skjulte skader i lukkemuskulaturen! Hos KvinneDoktor bruker vi 3D ultralyd av lukkemuskulaturen.


Polypen i urinrøret har et ben, formen kan være rund eller dråpeformet, fargen er rik rød. I tilfelle skade eller infeksjon i formasjonen blir overflaten transformert fra glatt til ulcerert. Ifølge statistikk utgjør slike formasjoner ikke mer enn av alle tumorer i det urogenitale området hos kvinner. Penetrerende, isolerte skader på urinrøret forekommer sjeldnere, kan være et resultat av innføring av objekter i urinrøret på grunn av seksuell aktivitet eller psykisk lidelse.


Blant skader på urinrøret er det kontusjoner, delvise eller komplette brud som er frem og tilbake. Kvinner : bruk to kompresser til å skille kjønnsleppene slik at urinrørsåpningen blir synlig. Vask med de fuktede tupferne fra urinrørsåpning og bakover – en tupfer for hver bevegelse. Grepet holdes til kateteret er satt inn.


Kvinner er mer utsatt for å få urinveisinfeksjoner fordi de har et kortere urinrør. Det gir bakteriene lettere adgang til blæren. Urinveisinfeksjon er særlig vanlig hos unge kvinner , gravide, kvinner i overgangsalderen og hos pasienter med grunnlidelser som diabetes mellitus og steiner i urinveiene og pasienter med innlagt kateter.


Skade (norrønt Skaði) er i norrøn mytologi datter av den drepte jotnen Tjatse (Þjazi el. Þjatsi).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg