fredag 22. juni 2018

Kastrasjon hund effekt

Kastrasjon hund effekt

Lynrask hjemlevering av hundemat av kvalitet. Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok!


Let adgang til klinikken fra motorvej. Hva er kjemisk kastrering? I mange land brukes en metode der et legemiddel (f.eks. Neutersol) sprøytes inn i testiklene.


Første gangen implantatet prøves ut på hunden velges vanligvis den korteste virkningstiden, for å se hvilken effekt en kastrering vil ha. Om hunden er aggressiv mot andre hunder eller er sterkt territoriell, kan en kastrasjon iblant hjelpe eller redusere den negative atferden, men det er ikke en selvfølge at det skal skje. Problemer med rangordninger mellom eier og hund kan vanligvis ikke løses ved kastrasjon.


Hun begrunner det med at testosteron gjør hannhunder tøffere, og reduserer man testosteronnivået hos en hund som allerede er red så kan den bli enda reddere. Adferdskonsulenten er positiv til kastrering i noen tilfeller, da helst tidlig etter kjønnsmodning. Det kan være et nyttig tiltak i forhold til seksuelt motivert adferd. Edit: En annen ting er jo levetid.


Vår hund var når vi prøvde kjemisk kastrering, men det er godt mulig vi hadde fått samme effekt hvis vi hadde gjort det tidligere. Anbefalt dose er implantat pr. På ilder anbefales det at preparatet administreres under full narkose. Gjenta tilførsel hver 6. Kastrering av hund er kun tillatt dersom det foreligger en medisinsk grunn og et slikt inngrep vil øke hundens livskvalitet.


Se mer om aktuelle grunner under de ulike kjønnene. Med kvalitet og kompetanse i fokus ønsker vi også å tilby konkurransedyktige priser. Her finner du prislisten til hver av våre klinikker. Mannlige hundeeiere er gjerne mest skeptiske til kastrering av sin firbeinte kamerat, og er redd livskvaliteten til hunden kan bli redusert. Hvis du ønsker å opprettholde effekten av medisinsk kastrering, kan du forlenge effekten ved å gjenta behandlingen.


Da kan du typisk velge et implantat med minimum måneders effekt. Da vil eier kunne få oppleve hvordan hunden er som kastrert og samtdig ha muligheten til ”å angre” ettersom produktet har en reversibel effekt. Det er meningen at den kjemiske kastreringen skal ha effekt i opptil uker, og enda litt lenger for små hunder. Vi ble informert om at det ville ta opptil uker før virkningen var optimal, men så ville det hele roe seg ned.


For vår hund tok det hele uker før den virket optimalt. Vi vet ikke hvilken effekt den hormonelle behandlinga hadde eller har på risikoen for begå nye seksuelle. Preparatet vi skal bruke er ganske nytt, men det har en liknende effekt som tidligere preparater. Kjemisk kastrasjon er i dag mer brukt enn kirurgisk kastrasjon ved prostatakreft. Forskjellen er at dette har en raskere virkning.


Hypoteste om at det vil redusere risiko for overgrep. Vi fikk med et lite skriv om dette, men er vel mer nysgjerrig på hvordan andre opplevde tiden etter kastrering. Hvilke medisiner og hvor lenge fikk din hund det, komplikasjoner, hvor lang tid fra det begynte å fungere og når hadde dere ca max effekt ? Fant lite info om det på nett. De prøvde kjemisk kastrering (Suprelorin) og stresset forsvant riktignok, men han ble istedet utagerende ovenfor andre hunder. Fra å være en utrolig trygg og stabil hund ble han nærmest aggressiv, så de valgte å ikke gi mer enn én runde med kjemisk kastrering.


Han var forøvrig også godt oppe i alder da de prøvde dette. Kastrering kan også ha god effekt hos en del duftfikserte og blokkerte hannhunder, som er så styrt og stresset av sine kjønnshormoner at de ikke fungerer normalt. Hos hunder som er allment stresset p. Her var det bare en sprøyte. Vetrinæren sa det tok ca 2-uker før man merket en evnt. Virkningen sitter i 4-mnd.


Var det vi fikk beskjed om ihvertfall. Håper dere ser litt mer effekt og bedring enn hva vi gjorde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg