torsdag 14. juni 2018

Lavt blodtrykk barn

Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Hva er stillingsbetinget lavt blodtrykk ? Den medisinske betegnelsen på stillingsbetinget lavt blodtrykk er ortostatisk hypotensjon. Ortostatisk hypotensjon er et funn, en observasjon som legen gjør, og ikke en.


Det finnes flere ulike årsaker som kan føre til lavt blodtrykk.

Mange systemer i kroppen, som organer, hormoner og nerver regulerer blodtrykket. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Høyt blodtrykk forekommer oftere enn lavt blodtrykk. For dem som rammes av lavt blodtrykk , er det et problem som det ofte ikke finnes noen god behandling for. Han forteller at lavt blodtrykk også kan forekomme ved graviditet, som bivirkning av enkelte legemidler eller ved akutt og kronisk sykdom.


Men lavt blodtrykk kan være et tegn på en underliggende tilstan og kan spesielt hos eldre, føre til mangelfull blodtilførsel til vitale organer som hjerte, hjerne og nyrer. Blodtrykkstabellen er laget som et redskap for å fange opp hypotensjon og hypertensjon hos barn.

Lavt blodtrykk er oftest ikke tegn på sykdom. Flere forenklinger er gjort som beskrevet under. Husk at vurdering av sirkulasjonen hos et sykt barn må baseres seg på en samlet vurdering av blodtrykk (BT), hudfarge, kapillærfyllingsti pulsstyrke, hjertefrekvens, våkenhet og diurese. Dette påvirker eldre voksne oftere enn barn. NMH rammer barn og unge voksne etter at de har stått i lang ti særlig hvis knærne er låst.


De fleste barn vil vokse ut av denne type hypotensjon og ingen behandling er nødvendig. En predisposisjon for lavt blodtrykk kan være forårsaket av dehydrering, sykdom eller enkelte medisiner. Finn klinikker, priser og les anmeldelser.


Vanligvis gir ikke lavt blodtrykk noen særlige symptomer og plager, men dersom det blir unormalt lavt kan det føre til ustødighet, svimmelhet og besvimelse. Vanlige symptomer ved lavt stoffskifte Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Barn med forhøyet blodtrykk opplesninger er i faresonen for å utvikle høyt blodtrykk , type diabetes, hjerte-og karsykdommer og søvnapné.


Graviditet kan også tidvis medføre lavere blodtrykk. At noen har høyt blodtrykk betyr altså at de også har høyt blodtrykk når de normalt sett ikke burde hatt det, for eksempel når de hviler. I dag har vi sceening for medfødt lavt stoffskifte hos nyfødte, men lavt stoffskifte kan også ses i barneårene.

Det er viktig å være oppmerksom på symptomer hos barn – for eksempel om man ser dårlig vekst i ung alder eller rask vektoppgang, dårlig konsentrasjon og læreevne. Blodtrykket stiger vanligvis noe med alderen. Tilstanden kan enkelt sjekkes med en blodprøve hos legen.


Symptomer på lavt stoffskifte kan variere sterkt fra person til person. Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd. Sykdommen kan gi en rekke ulike ubehag. Generelt går reaksjoner i kroppen sakte når stoffskiftet er lavt.


Alle som opplever symptomer på hypotensjon bør søke en lege omsorg. Jodmangel kan gi struma og lavt stoffskifte. Melkeprodukter er en viktig kilde til jod. Cøliaki, leddgikt og diabetes er sykdommer som man ofte ser i kombinasjon med lavt stoffskifte hos barn. Se symptomer på lavt stoffskifte for å se om ditt barn har noen av disse.


Barn som har lavt stoffskifte skal henvises til barnelege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg