onsdag 19. juni 2019

Timelønn helsefagarbeider 2018

Ny hovedavtale for KS-området fra 01. Du skal ikke meldes inn i pensjonsordningen eller opptjene medlemskap for dette arbeidet. Som helsefagarbeider skal du yte profesjonell helsehjelp, kunne utføre grunnleggende førstehjelp og ivareta pasientsikkerhet. En helsefagarbeider har varierte arbeidsoppgaver og kontakt med mennesker i alle aldre. Noen er syke og andre har nedsatt funksjonsevne eller skal trene seg opp etter en ulykke.


Som lærling vil du tjene det samme som begynnerlønnen til en fagarbeider, fordelt over to år. Startlønn helsefagarbeider - Karriere, arbeidsliv. Den gjennomsnittlige månedslønn for alle ansatte var 45. Ved beregning av timelønn i timelønnstabellen i staten blir brutto årslønn fratrukket tilskudd til Opplysnings- og utviklingsfondet pålydende 4kroner per år. LES OGSÅ: Sjekk gjennomsnittslønnen for ditt yrke.


Hvor mye tjener jeg i timen? Eller hva er månedslønna mi? Legg inn én verdi i vår kalkulator - og så regner vi ut resten for deg. Det kreves ingen formell utdanning for å kunne jobbe som pleiemedarbeider. Noen kursagenter tilbyr kurs rettet mot pleiemedarbeidere.


De fleste virksomheter tilbyr også opplæring til nyansatte og har interne kurs. Den som skal være ansvarlig for de ferdig i stand-gjorte dosettene må inneha grunnleggende legemiddelkunnskap. Dersom personell uten slik kompetanse skal benyttes til å utføre den praktiske fyllingen av dosettene (som medhjelper), er det en forutsetning at annet personell som har nødvendig. Nå jobber i Bolig med Bistand og har fast, og time lønnen min er 152kr-154kr uten tillegg.


Jeg har ikke levert mine attester som viser hvor mye har jeg jobbet før, fordi avd leder sier at det er ikke noe vits og at jeg får lønn som ferdig utdanne. Men jeg syns 152kr er kjempe lite for en helsefagarbeider. Statistikken fra Statistisk sentralbyrå viser at en gjennomsnittlig månedslønn for alle ansatte steg fra 43. Som sykepleier har du flere jobbmuligheter, større muligheter til videreutdanning, kan ha større ansvar på jobb, utføre flere prosedyrer.


Kommer jo ann på hva du har lyst til å ha fokus på og hvor lang utdanning du kan tenke deg. Saker, reduksjon, nedbetalingsplan mv. Hjelp til å bli kvitt inkasso.


Jeg forstår ikke hvordan man kan gå ned i lønn når man har tatt utdanning. Hvorfor skal jeg som utdannet, autorisert helsefagarbeider få mindre lønn enn en ufaglært? Jeg har kolleger på samme alder som aldri har jobbet innen helse før, men som ufaglærte får de kroner mer i timen enn meg.


Sett deg inn i satsene som viser hva du minst bør ha i timelønn ! Vi gir deg oversikten over hva du kan forvente å få betalt for den jobben du utfører. Søk i Norges største og mest komplette kursoversikt. En normal lærlingperiode består av opplæring og verdiskaping, altså jobbing.


Det er selve jobben du skal få betalt for. Følger du den normale modellen med år opplæring i skole, og år i arbeid vil du lønnes som en fagarbeider. Dette opprykket tilsvarer om lag 20. KS-avtalen omhandler ikke Oslo, som er et eget tariffområde. Hvordan regne ut timelønn ? Her er et forsøk på å forklare akkurat det.


Det vil egentlig si månedslønner pluss feriepenger normalt sett. Caverion tar forbehold om feil på denne siden. Informasjonen ble sist oppdatert 17. Ved inngåelse av timelønnsavtale for medlemmer av Akademikerne skal det oppgis stillingskode samt timelønn med to desimaler. Så mye tjener Fagforbundets medlemmer.


Finner du deg selv på denne lista? Sammenlign lønna di med andre yrkesgrupper. Er du ikke fagorganisert, lønnes du etter hovedtariffavtalen for LO Stat, Unio og YS Stat. For medlemmer i Akademikerne: Lønn angis i kroner.


Forenklet hovedlønnstabell. Selv om tariffavtalen antagelig ikke gjelder, ser han her at standarden for arbeidstakere under år fra. Som deltidsansatt skal han ha de samme rettighetene (delt på stillingsprosent), leser han. Er helsefagarbeider en utdøende rase? Bli helsefagarbeider ! Så flott, tenkte jeg, og satte i gang som godt voksen utdanningsløpet.


Fire år senere, med mye påfylt kunnskap og erfaring, topp karakterer og lite fravær, var det på tide å kaste seg over arbeidsmarkedet. Typiske arbeidssteder er hjemmesykepleie, sykehjem og sykehus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg