fredag 28. juni 2019

Oppskrift myke vannkringler

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!

Bergenske vannkringler. Liten porsjon, ca kringler) 2g hvetemel g gjær dl vann g smør. Ha alt i kjøkkenmaskin og kna godt sammen. Trill tynne kringler.


Husk de hever godt, så trill dem tynne så de ikke blir for tykk når de er ferdig. Da kan de bli vanskelig å få tørr. Om mat til hverdag og litt til fest.

Mange av oppskriftene er fått fra familie og venner, og noen er tatt ut fra oppskriftsbøker, matblad o. Det har blitt noen bakeinnlegg i det siste ser jeg, men sånn er det når man er gravid og stadig fyser på. Takk for at du deler oppskrift med oss. Smuldre gjæren i en bake­bolle.


Smelt smør i en kjele og hell på melken. Rør gjæren ut i melken og tilsett sukker, kardemomme og anis. Mai sammen med rømmegrøt og spekemat. Det serveres ofte til spekemat og rømmegrøt ikke minst på mai.


For meg personlig er det ett godt barndomsminne for dette fikk jeg hos mormor. Da var de delt i to med smør og evt hjemmelaget syltetøy på. Kan absolutt anbefale denne oppskriften - etter 10. Straks er nye i ovnen! PS - det fungerer aldeles fint med tørrgjær også - bare følg samme framgangsmåte.


Etter å ha krysset havet har brezels blitt til pretzels i USA, og er et populært bakverk på linje med bagels. Varm til væsken er fingervarm. De lages også på nesten samme måte, ved at de får et bad i kokende vann før de stekes.

I denne oppskriften er det brukt torskefilet, men andre typer hvit fisk kan også benyttes. Server med flatbrød og bergenske vannkringler - hvis du får tak i det. Selvskrevet tilbehør til rømmegrøt og spekemat. Jeg har et spørsmål til din mor egentlig. Er også perfekt knaskemat for småbarn som får tenner.


For mange er det utenkelig å skulle spise rømmegrøt uten disse kringlene, særlig på 17. SLIK BLIR DE MYKE OG PERFEKTE. Men altså: Nussara vil ha myke menn til jul, og hun lærer gjerne bort noen triks: DEIGEN. For å få myke julemenn, er det først og fremst viktig med riktig forhold mellom de våte og tørre ingrediensene i deigen. Pass på å tilsette hornsalt, ettersom det gjør at de hever seg litt under steking.


Vannkringle er en type tørt bakverk, formet som en kringle. Deigen inneholder som oftest hvetemel, smør, melk, gjær og vann. Dette blandes til en fast deig, trilles til tynne pølser og formes som små kringler. Oppskrifter til alle anledninger!


Sunn - rask - familien - kos - gjester - tradisjon. Kunnskap om kjøtt og egg, oppskrifter og tilberedning av mat finner du på matprat. Myke karameller – finnes det noe bedre?


Karamellene lages med søt, kondensert melk og får helt herlig konsistens! De er lette å lage og krever ikke lang koking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg