torsdag 6. juni 2019

En bestefar i livet

Ja, ein farfar i livet skull’ alle ha. Dikt om bestefar – av 20. Jeg vil så gjerne at du skal vite, hvor heldig jeg føler jeg er, som har en bestefar så omsorgsfull, når jeg trenger deg er du alltid der. I begge forestillingene byr Sven Nordin på seg selv og egne erfaringer fra livet som mann – igjennom et menneskelivs ulike faser.


Nå er han altså bestefar , med mye kjærlighet å gi, men også fylt av frykt for absolutt alt som kan gå galt med barn og barnebarn.

Når jeg blir innlagt så skal så klart bestefar også følge etter, skriver han, og fortsetter: - Han er innlagt på isolat på Haukeland sykehus da han har fått betennelse i lungene og sover og puster saltvann natt og dag, mens mamsen passer på og holder ham med selskap. Bestefar er en forestilling full av humor og varme. Når bestefar tar livet sitt.


Eldre menn begår selvmor vi hører bare ikke om det. ANNELISE DYRLI FLOR, rådgiver Norges Røde Kors. Samuel Massie om A4- livet og familie: - Har lyst på mange barn.


TV 2-serien Samuel og bestefar.

Mens han har filmet mye selv, og tidvis fått hjelp av kamerater,. En bestefar har varme hender og et lunt fang. Han tar deg med til fortiden på livets gamle stier. Han oppmuntrer og trøster deg på sin egen fine måte og bringer latter’n frem igjen selv om du ville gråte.


Alle barn er fulle av spørsmål til sine bestefedre - og alle bestefedre er fulle av gode historier. Dette er boken til både barn og bestefedre. Her kan nemlig bestefar besvare alle spørsmålene og fortelle om livet sitt, slik at barnebarnet alddri glemmer det. Hvordan var det egentlig den gangen du var liten? Hvem var bestevennen din?


Når man er kommet i reparasjonsalderen, og livet har satt seg i kroppen med noen vondter her og der, må man ta det med fatning. Jeg ser dig stanse litt engang iblandt og overskue landet som du eier: et tre måls kongerike her i skogens kant med femti centimeter brede kongeveier! Du går og steller med ditt blomsterbed som gjaldt det livet å få bedet ferdig.


Ein farfar i livet. Noen som tenker litt ekstra på sin farfar eller morfar når de hører Chris Holsten sin vakre tolkning av Odd Nordstoga sin låt? Oppfølgeren Pappa!

Julegaver til bestefar. For mange har bestefar en kjempeviktig rolle i livet , som en omsorgsperson som alltid har vært der, med turer i det fri og eventyrstunder på et trygt fang. Besteforeldre er en god ressurs for småbarnsforeldre, og særlig om man er alene med omsorgen for barn. Men ikke alle har en biologisk bestefar eller bestemor tilgjengelig. Mange barn ønsker seg reservebesteforeldre.


Jeg har alltid sett med blanke øyne opp på bestefar. Og når fingra mine skriver mine minner på et ark er det med komp i fra min. Programmet har de siste ukene engasjert og berørt svært mange nordmenn, og i kveld vises den siste av i alt tre episoder.


Sid og bestefar reiser til en tropisk øy og nyter livet. Når det er på tide å dra hjemover, bestemmer bestefar seg for å bli boende på øya og Sid reiser hjem alene. Rørende og morsomt fortalt om to som er glad i hverandre. Niko drar ut for å finne faren – med en ulveflokk i hælene og et flygende ekorn. Han bestemte seg for å ta med sin bestefar på spennende turer, for å gi han en opplevelse for livet.


De har hatt tusenvis av seere har fulgt med når Samuel tok med seg sin bestefar på reise. Her ser du et bilde han delte da de tok en helsesjekk på bestefar før tur. Arne Ulvolden innså at han hadde levd livet sitt etter alle andres forventninger.


Det gikk opp for meg at det var min egen skyld. Jeg bestemte meg for å begynne å gi blaffen, og leve slik jeg selv ville, sier Ulvolden. Etterhvert kom duoen seg på tur. Mange tenker at livet slutter når de får barn, men for min del blir det helt feil. For meg betyr det bare at det blir enda viktigere å leve det.


Både bestefar og jeg er ved godt. Det kan vi se på min bestefar. Dersom han sitter i en stol og ingen ser og hører han, sovner han bare. Når han kommer ut i verden og får bevege seg, danse og så videre, så tennes livsgnisten og livet blir bra, sier Massie.


Historien om Samuel er historien om den skoletrøtte skulkeren som fikk livet snudd opp ned etter turen med Berserk til Sydpolen. Nå kan du booke Samuel som foredragsholder og konfransier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg