onsdag 19. juni 2019

Ekte italiensk lasagne oppskrift

Gjett hva som står på menyen i kveld? Vel, den er kanskje ikke like god som en lasagne etter ekte italiensk oppskrift , men jeg velger å tro at den er farlig nær. Om man skal lage ekte hjemmelaget lasagne fra bunnen av, tar det noen timer, men for det meste klarer den seg selv. Denne Italienske retten er elsket av alle og jeg har prøvd mange forskjellige varianter før jeg havnet på denne oppskriften.


Denne er basert på de klassiske Italienske oppskriftene og tilpasset for å finne det beste resultatet. Slik lager du ekte italiensk lasagne.

Den består av bolognese – saus, hvit saus og ost lagt lagvis med lasagneplater. Lasagne kan lages på mange måter. Fersk baguette er obligatorisk tilbehør. Denne italienske varianten av den klassiske franske sausen brukes rikelig i tradisjonell lasagne.


Varm melken til den bobler. Smelt i mens smøret i en kassrolle på lav varme. Sikt i mel og rør jevningen glatt. Ta kasserollen av varmen og spe med den varme melka i flere omganger.

Rør glatt mellom hver gang. Jeg har fremdeles en spesielt dårlig opplevelse på den fronten godt klistret i hukommelsen: På en restaurant på Gol på slutten av nitttallet fikk jeg servert en mikrovarmet lasagne med kinakål, mais, paprikabiter, thousand island-dressing, minibaguettte og en smørpakke. Hei Trine #128578; Føyer meg i rekker av tilhengere! Vi nordmenn kaller hele ovnsretten med pasta, ostesaus og kjøttsaus for lasagne.


Men det er faktisk bare pastaplatene som heter lasagne på italiensk. Lise Finckenhagen lager kjøttsaus som skal. De fleste av oss kjenner seg sikkert igjen når jeg sier det er vanskelig å finne opp kruttet med middagsretter hver dag, og jeg opplever ofte å stå litt fast. Det ender også ofte med at jeg ikke klarer å være like kreativ til enhver tid.


Laging av lasagne : Kok lasagnepasta i kokende, lett saltet vann i 1-minutter, litt om gangen. Ta dem ut av vannet og putt deg i en bolle med kalt vann (disse skal stoppe kokingen). Tørk pasta ut lag etter lag med et rent håndkle. Smør ovnsform med litt smør og ligge lasagnepasta i et jevnt lag. Meksikansk lasagne er den nye tacoen.


Her kombineres den italienske klassikeren med meksikanske. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos. Focaccia er den type brød som passer til alt, enten det er som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat.


Focaccia smaker aller best ferskt og nystekt.

Denne oppskriften på herlig lettsaltet brød er en variant med fetaost og soltørkede tomater. Dette er en kjøttsaus laget på ekte italiensk vis. Passer utmerket både som saus til pasta bolognese, i lasagne og til andre gode velsmakende formål.


Når sausen for koke lenge utvikler smaken seg til det uimotståelige. Her er oppskriften og vinforslag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg