tirsdag 18. juni 2019

Hvordan kledde man seg på 80 tallet

Her er de mest minneverdige trendene fra - tallet ! Hvordan kan vi bli bedre? Da vi aksjonerte i Jøssingfjorden ble vi nærmest sett på som terrorister, mens - tallet ble avsluttet med det jeg vil kalle et verdensmesterskap i miljøpolitisk hyling, hvor de fleste. Alt Rachel Green kledde seg i, egentlig.


Promotion med annonselenker.

Mange er derfor glade for at moten i dag ikke er like spesiell som tiåret da neonfargede klær og netting var helt innenfor god smak. Det er likevel det som gjør det ekstra morsomt å kle seg opp i klær fra - tallet. Hva representerer - tallet og talls klær bedre enn skrikende rosa, grønn, turkis og aprikos?


Ingenting, eller kanskje gym med Jane Fonda, eller at hustelefonen hadde form som en hamburger? På - tallet var det mange kvinnfolk som så på Madonna som et stort moteikon. Man hadde på seg korte skjørt og generelt mye bling og dull på toppene, noe Madonna stod sterkt for!


En av de store kjennetegnene til Madonna var det enormt krøllete håret med sløyfe i som mangfoldige kvinner bestemte seg for å etterligne. Bli inspirert av hvordan 60-talls klær forandret seg gjennom perioden.

På starten av 60- tallet var blant andre Jackie Kennedy et stilikon, som med sine drakter, skjørt og korte jakker – gjerne toppet med en hatt og hvite perler rundt halsen – oste av feminin eleganse. Du trodde folket gikk kledd i kyser eller striesekker på 30- tallet ? I den siste filmatiseringen av forliset ser vi Kate Winslet med store kjoler, broderier, oppsatt, krøllete hår og dramatisk sminke. Norsk Folkemuseum viser oss hvordan -tallsfamilien levde.


Paal Mork er leder for Publikumsavdelingen ved Folkemuseet på Bygdøy. Han forteller om familien på - tallet , en sosial institusjon som sto lavt i kurs hos den typiske -tallshelten. De voksne hadde det tydeligvis festlig hele tiden på - tallet , uansett jappeti eller ikke.


Vi husker godt hvordan en spiller som Juninho ikke. Kenny Dalglishs suksess som spillende manager i Liverpool på - tallet førte til at flere. Man dyrket stort sett korn, men spedde også på kosten med noe erter og neper. Selv om ungdommen gjennom tidene alltid har hatt sine egne trender og stilarter, er det ingen tvil om at dagens moter henter masse inspirasjon fra 40- til 90- tallet.


Hvem av oss har vel ikke lagt merke til vide slengbukser på arbeidsplassen, eller -tallets mamma-jeans på ungdommen. Det motsatte av - tallet , takk! Etter et tiår med skulderputer og stram forretningslook på - tallet hadde designere og folk flest behov for å gjøre en helomvending når kalenderen skiftet tiår. Bort skulle alt som minnet om jappetid og store fluffy frisyrer, inn skulle det minimalistiske, litt slurvete og nesten anti-motete uttrykket.


Det var veldig stor forskjell på begynnelsen av tallet og slutten av tallet.

Guttedrømen Samantha Fox ble lesbisk, mens jentesjarmøren George Michael ble homofil. Madonna giftet seg og kledde på seg , og Janet Jackson skilte seg og kledde av seg. Michael Jackson påberopte seg pigmentsykdommen Vitiligo, som han skjulte med en hanske eller to da den brøt ut på - tallet. Paoletti sier tilThe Daily Mailat holdningen var at hvis kvinnene kledde opp døtrene sine mer som gutter og mindre som “frilly little girls”, så ville de ha flere muligheter og føle seg friere til å være aktive. Den rosa pendelen svingte tilbake på — og 90- tallet.


Det gjelder hår, klær, sminke, farger. De måtte da skjønne hvor ille det var? Alle hadde kledd seg ut, og alt var så gjennomført.


Alt fra hvordan det var pyntet, og til hva folk hadde kledd seg ut som. Det var så mange som imponerte meg skikkelig, for folk hadde virkelig lagt tid i kostymene sine. Jeg derimot kan ikke så alt for mye om ’ tallet , så jeg tok bare på meg noe veldig enkelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg