torsdag 6. juni 2019

Glutenfrie wienerbrød

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Disse wienerbrødene er veldig kjappe å lage, og passer perfekt til en søndags ettermiddag når man er litt fysen på noe godt! Her i huset ble de ikke liggende lenge på kakefatet. Lukk vinduet Hvor mange stjerner vil du gi denne oppskriften? Jeg gir deg min oppskrift - håper du liker dem!


Søndager er perfekte for både å bake og å invitere noen til å smake – og glutenfrie wienerbrød er som regel en suksess hos både store og små, de som ikke spiser gluten og de som tåler alt.

Denne oppskriften er basert på vannbakkelsdeig som gjør det lettvint å lage, og ikke minst smaker det godt. Dekk til og la wienerbrødene heve på et lunt sted i ca. Stek ved 250º midt i ovnen i ca.


Avkjøl på rist og server godbitene nystekte med melisglasur. For noen måneder siden prøvde jeg å lage glutenfrie croissanter og wienerbrød laget med butterdeig, men forsøket med mørdeig gikk heller dårlig. Glutenfrie croissanter og wienerbrød laget med butterdeig. Jeg husker ikke hva som skjedde, om det ble spiselig eller ei, men det ble hverken glutenfrie croissanter eller butterdeig!


Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke tjenesten vår, samtykker du i bruken av slike informasjonskapsler.

GLUTENFRIE WIENERBRØD - dl lett-melk - 1g meierismør - 2g semper fin mix - stk egg - vaniljekrem - blåbærsyltetøy - lag melisglasur med noen dråper sitronsaft i. Ostebakkels med skinkesalat. Valnøtt og Ritzkake -bruk gjerne glutenfrie småkjeks. Vårens lettvinte wienerbrød ” Karin Vanebo 21.


Serveres: Rør ut litt melis med vann – ha litt av denne melisen på hvert wienerbrød. Allergi: Verken gluten eller laktosefri. Gjøres enkelt glutenfrie ved å benytte glutenfritt mel.


Mangler du glutenfritt brød til morgendagens matpakker? Fortvil ikke, denne deigen lager du på – – 3. Den må selvfølgelig heve en stun men selve rundstykkene går det veldig fort å lage. Du kan bytte ut dl av vannet med melk om du ønsker det, og du kan gjerne bytte ut deler av det lyse melet med et grovere mel.


Prøv deg frem med litt havregryn og malte nøtter eventuelt. Nystekte boller er så utrolig godt og disse er intet unntak. Deigen hevet perfekt så disse anbefaler jeg deg å teste asap!


De ble så luftige og gode. I dag laver snøen ne jeg har hjemmekontor og derfor ble det nystekte boller og kakao på Sevastianos da han kom hjem. Gid jeg lå, sa gutten, han satt på sengekanten (dansk ordtak).


Takket være at det finnes frossen butterdeig i butikken kan duften av nystekte, deilige wienerbrød trylles frem på null komma niks.

Oppskriften gir nydelige wienerbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg