mandag 17. juni 2019

Løpetid katt blod

Hormonene er likevel en av hovedårsakene til endringer i humøret, og en katt med løpetid vil endre atferd nesten fullstendig. Hvis katten din ikke er sterilisert, vil denne artikkelen beskrive de endringene katten vil oppleve i løpet av løpetiden, og vil hjelpe deg med å fastslå når katten er klar for parring. Katten vil få løpetid hver 7-dager i sesongen jan-sept hvis hun ikke blir parret. De resterende månendene så er løpetiden noe mindre hyppig. Du kan forvente at hunnkatter blirn kjønnsmodne og dermed får løpetid et sted mellom 6-måneders alder.


Man vil merke at pattene begynner å vokse, og at magen blir større.

På slutten av kattens svangerskap vil du også kunne se mye bevegelse i magen når katten ligger. Når det kommer blod ut av kjønnsorganet, eller vannet har gått, er fødselen. Blod i urinen - hvorfor det? For å ikke bidra til at dette tallet øker, bør man kastrere katten , sier Lotta Møller.


Det er også flere fordeler med en kastrert katt. Den roer seg ne og får som regel et mer behagelig liv. Perioden når løpetiden starter på våren kan være svært slitsom både for katt og eier. På de fleste katter merker man fort at den har løpetid.


Katten kan bli drektig når som helst i løpetiden, og hannkatter merker at løpetid er på gang før vi mennesker gjør det.

Om du ikke ønsker kattunger, så kastrer katten din, og IKKE slipp den ut når den har løpetid. Ukastrerte katter er ofte stressede med en konstant jakt etter det motsatte kjønn og de kan ofte vise uønsket atferd. De urin- markerer territoriet sitt og rømmer gjerne i jakten etter partnere.


De fleste katter som har løpetid skriker også høyt og ustanselig, noe som for eksempel kan være irriterende for naboer. Totalt varer en normal løpetid ca. Hvordan merker jeg at tispen har løpetid ? Det første eier observerer er som regel blødning fra vulva. Man kan se dråper av blod på gulvet, i hundesengen eller direkte fra vulva. Noen tisper slikker seg mye slik at eier nesten ikke ser blod.


Utsettelse av løpetid og bivirkninger. Jurkreft (brystkreft hos pattedyr) er mest vanlig, men det er også økt risiko for kreft i livmor og eggstokker. Katten er et typisk rovdyr, som liker å jakte på mulige byttedyr. Når den ikke er på jakt, hviler den så mye den kan.


Katter viser stor individuell variasjon i sin atferd. Noen katter er svært sosiale, mens den typiske katt heller foretrekker å være den eneste katten i husstanden, eller å leve alene i naturen. Løpetiden hennes bør også helst være over, før hun steriliseres.


Og inntil videre får du bare kjøpe sov-i-ro og overse henne så godt du kan. Behandling av diabetes. Insulinterapi er behandling for begge typene.

Diagnosen stiller vi ved måling av glukose i blodet. Det er da anbefalt å pare tispa på neste løpetid , fordi faren for tilbakefall er stor. Hormoninjeksjoner som brukes i forbindelse med utsettelse av løpetid er en disponerende faktor. Det finnes faktorer som er med på å øke risikoen for pyometra.


Dette er fordi hormonene påvirker tispas normale syklus. Den vil da ikke få livmorbetennelse og heller ikke løpetid. Det altså en kraftig sykdomsbesparende effekt ved tidlig sterilisering.


Katt Katter kan også få betennelse i livmoren. Da vil ikke katten få løpetid. P-piller vil hjelpe. Men p-piller øker også sjansen for at katten kan utvikle livmorbetennelse og jurkreft. Dyrlegen jeg bruker sa den sjansen var på tjuefem prosent, altså en fjerdedels sjanse.


Hunden kan ha fått i seg et ben, en tørrfiskbit e. Er hunden imidlertid slapp, må den undersøkes av dyrlege. Les artikler om helsen til ditt kjæledyr skrevet av veterinærer. Du finner gode rå vanlige symptomer og sykdommer hos våre husdyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg