tirsdag 18. juni 2019

Omgangssyke 2019

Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Noen kaller det også akutt mage- og tarminfeksjon, sjau og andre bruker navnet på et av de vanligste virusene som forårsaker omgangssyke , norovirus. Hva er omgangssyke ? Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett.


Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast.

Vanlige symptomer på omgangssyke. Symptomene kommer raskt etter at man har blitt smittet. Oppkast og diaré pågår i omtrent 1-dager. Lege i Forsvaret, Kjetil Høye, gir deg de beste rådene.


Gjestene får pengene de har brukt på ferien refundert. Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré. Alle aldre kan smittes av omgangssyke , men barn er ekstra utsatte. Ikke alle barn må være hjemme i timer etter omgangssyke Nå er høysesongen for omgangssyke i gang.


Sjekk hvem som må være hjemme ekstra lenge etter oppkast og diaré.

Omgangssyke kan forekomme til alle årstider, men er vanligst om vinteren. Det finnes ingen behandling mot omgangssyke , men man kan lindre symptomer og forebygge komplikasjoner. Dersom barnet ditt får omgangssyken, er det viktigste at du sørger for at barnet får i seg nok drikke og næring.


Mat etter omgangssyke. Når du føler deg litt bedre, er det fint å prøve med litt lettfordøyelig mat. Utbrudd kan ramme fra noen få personer til tusenvis. Det finnes flere forskjellige virus som kan gi diaré og oppkast.


Grimstad barnehage måtte denne uka stenge på grunn av kraftig utbrudd av omgangssyke. Det er beregnet å forekomme ca. Kommunens smittevernoverlege beordret at barnehagen måtte stenges. Vi har stengt for å vaske alle.


Folk oppfordres fortsatt til å koke vannet. Til sammen personer har vært innlagt på Haukeland universitetssjukehus etter utbruddet av omgangssyke. Sykehuset opplyser lørdag formiddag at pasienter fra Askøy er innlagt på sykehuset i Bergen.


Av disse er voksne og tre barn. Slik forebygger du omgangssyke - Vask hendene godt med såpe og vann, anbefaler Katrine B. Lyngås i Lier kommune. Dei viktigaste førebyggande tiltaka er grundig handvask med såpe og vatn og god kjøkkenhygiene heime, i skule og i barnehage.


Grundig håndvask forebygger smitte.

Norovirus er svært smittsamt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg