onsdag 5. juni 2019

Koke poteter salt

Vi gir våre kunder den beste logistikken, med enkel varehåndtering. Koke - og trekketiden varierer selvfølgelig etter størrelsen. Skyll potetene og skrubb dem godt hvis de ikke er ferdig vasket. Du kan også skrelle potetene.


Skal du ha gjester er skrelte poteter mest vanlig.

Unntaket er mandelpoteter og ringerikspoteter som fortrinnsvis kokes med skallet på. Kok opp vann i en passe stor kjele og legg potetene i det kokende vannet. Når du skal koke poteter som har lett for å koke i stykker, som pimpernell og mandelpotet, er trikset å ikke koke potetene helt ferdige.


Når de er knapt møre, slå av vannet, ta kjelen av platen og legg et håndkle på toppen under lokket og la potetene etterkoke i dampen. Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Noen annonser ser du fordi vi tror de kan interessere deg.


Vi antar dette basert på din tidligere aktivitet på Schibsteds nettsteder og apper.

Jeg har aldri kokt poteter med salt i vannet, og jeg tror jeg bare har opplevd to ganger at jeg har kokt i stykker potetene. De gangene har det alltid skjedd fordi jeg plutselig har fått det travelt og derfor latt potene fosskoke. Så jeg tror egentlig ikke noe særlig på at det er lettere å koke dem i stykker dersom man ikke bruker salt. Koking av poteter er vel noe alle kan, tenker mange kokebok forfattere, men er det slik? Alle må vel ha en første gang de gjør noe, og koking av poteter er ikke noe unntak.


Nå er det mange fakta om poteter , mange typer og tilberedninger, men koking er vel det mest vanlige. Slik koker du kokefaste poteter : Folva og Beate. Kokefaste poteter egner seg bedre til råskrelling enn melne poteter fordi de ikke koker så lett i stykker, selv uten skall. Hell av vann og damp potetene raskt tørre i gryta.


Poteter skal helst kokes med skallet på, for å bevare vitaminer og andre næringsstoffer. Men skal vannet saltes for å gi potetene mer smak? Det mener Helmut, men Otto er uenig dette videoklippet fra NRK. Svaret skal de finne ved å koke poteter i tre kjeler, med søtt, rent og salt vann. Hvordan koke poteter til perfeksjon?


Helt basic framgangsmåte for å koke poteter , er å skylle potetene godt, så koke opp rikelig med vann og en liten teskje salt i en kjele, tilsette potetene og skru ned varmen. Vannet skal småputre, ikke fosskoke etter at du har hatt potetene oppi, sier Neumann.

Ha poteter i en kjele og hell over salt og vann. Børst vekk noe av saltet. Skrelte poteter som ligger i friluft oksiderer raskt og blir brune. Dampkoking på rist gir et sikrere resultat. Velg poteter med lik størrelse for å sørge for at alle potetene har lik koketid.


Salt i vannet gir potetene bedre smak. Prøv å koke potetene i saus eller kraft for enda mer smak. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen. Frukt, bær, grønnsaker, poteter og salat er naturlig fattig på salt , men fulle av smak.


Begrens tilsetning av salt når du lager mat! La potetene koke til de er møre. Salte poteter spiser du med spansk mojo. Poteter kan brukes til så mangt, hvorfor ikke prøve fløtegratinerte poteter ? Det er mye enklere enn det høres ut.


Sett ovnen på 2grader. Skrell ønsket mengde poteter , skjær dem og eventuelt løk og litt hvitløk i skiver og legg i en smurt, ildfast form. Krydre med salt og pepper, og hell deretter fløte over til potetene så vidt er. I denne filmen viser Bent Stiansen deg hvordan koke poteter.


Visste du at det lønner seg å koke potetene med skall, for å unngå at de koker i stykker? Se filmen, for flere smarte tips. Ved koking av skrelte poteter i vann, kan det med fordel tilsettes salt. Hvor mye blir en smakssak, men personlig synes jeg 2-teskjeer grovsalt per liter vann smaker bra. Hvis potetene kløyves på langs før koking vil saltet trenge dypere inn i potetene.


Kløyvde poteter må overvåkes ekstra nøye for å unngå sundkoking. Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og rør inn hvetemel. Spe på med melk til du har en tykk hvit saus, la den koke opp, blir sausen for tykk, har du bare i litt mer melk. Bland inn en t-skje buljongpulver i den hvite sausen og ha så i gulrøttene.


Hell vannet av potetene og ta fisken opp av gryten. Superdigge saltkokte poteter for 4. Ha i vann, salt og legg potetene i bunnen av en bred kjele (potetene blir dekket såvidt av vannet). De var så gode at jeg kunne spise meg mett på bare poteter ! Forsøkt å få det til selv, men får ikke samme smaken. Men i dag har jeg vert i hagen og plukket potet, rett fra jorden!


D Er så fine i skallet, at de etes med skall på. Så tester nå å koke dem som dere sier i tråden her, med salt. Oppskrift på saltbakte poteter. Noen baker koker potetene i masse grovsalt, og noen baker dem bare i ovnen.


Her er en variant som kombinerer begge deler. Når potetene kokes halveis først, åpner de seg opp og tar til seg mer smak. Prøv deg frem hva du liker best, og prøv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg