torsdag 27. juni 2019

Influensa symptomer kvalme

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?


Fakta om influensa Hva er influensa ? Sykdommen varer normalt i 3-dager, men man er ofte slapp og trøtt i 2-uker etterpå.

Influensa er en virussykdom som er mest aktiv om vinteren. Klarte likevel å sitte litt oppreist, og tok en telefon til legekontoret for å forhøre meg ang. Ny A(H1N1)- influensa har i hovedsak rammet unge mennesker, det er få syke over år.


Sykdomsbildet er nokså likt vanlig influensa , men kvalme , oppkast og diaré ses hyppigere. Det rapporteres om lav risiko for komplikasjoner og lav letalitet, men sykehusinnleggelser, pneumonier og dødsfall er sett, også hos tidligere friske unge personer. Hvor lenge er influensa smittsomt?


Du kan være smittsom både før og etter at du selv har symptomer på influensa. Et helt døgn før sykdommen bryter ut kan du smitte kollegaer, venner, og tilfeldige mennesker p bussen.

Mengden av viruset som spres er imidlertid størst de dagene du hoster og nyser mest. Mange forveksler influensa med en vanlig forkjølelse, men dersom det er influensa , vil man få kraftigere symptomer. Allmenntilstanden blir ofte betydelig redusert ved en influensa enn ved en forkjølelse.


Snue og sår hals i tillegg er ikke uvanlig. Etter noen dager kan hosten bli løsere og man kan få slim og oppspytt. Alvorlige komplikasjoner kan derimot oppstå ved influensa. Ofte trenger man ytterligere en uke på å komme til hektene igjen. Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa.


Temaside for informasjon, rå nyheter og statistikk om den årlige sesonginfluensaen. Alle kan i utgangspunktet smittes med influensa , men ikke alle utvikler typiske symptomer. Man er vanligvis smittefarlig fra symtomene begynner å melde seg og tre til fem dager framover. Personer med alvorlig allergi for hønseegg bør heller ikke vaksineres. Dersom du har tidligere hatt alvorlige reaksjoner etter vaksinasjon med tilsvarende influensavaksine, eller kjent allergi mot innholdsstoffer i vaksinen bør du heller ikke vaksineres.


Vanlige symptomer ved lavt stoffskifte Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. For mange mennesker sitter det langt inne å innrømme at man føler seg dårlig eller har det vondt.


Man føler seg svak, og kan bli tøyset med av venner, kolleger eller familie.

Symptomer som minner om influensa. De første dagene av en leverbetennelse kjennes det ut som om du har influensa. Du er svært trøtt, har mild feber, muskelsmerter, kvalme , osv. Men i stedet for å bli bedre over ti blir du verre. Les: Unngå influensa med disse matvarene.


Gravide, eldre og kronisk syke er mer utsatt for alvorlig sykdom. Små barn får ofte symptomer fra magen. Dessuten kan barn i større grad enn voksne ha symptomer som ligner halsbetennelse.


Ikke alle som blir smittet med influensa blir syke. Noen blir bare litt snufsete og noen får ikke symptomer i det hele tatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg