torsdag 20. juni 2019

Tegn på kjønnsmoden hannkatt

Tegn kan være at det begynner å lukte strammere fra dokassen. Kan vise tegn på å bli mer rastløs. Noen begynner å rope litt. Men det er veldig individuelt.


Har de da tatt seg kan det være du ikke ser noen tegn på løpetid i det hele tatt. Setter du da henne inn til en annen hannkatt er hun allerede parret og lar seg gjerne parre en gang til av den nye hannkatten.

Og hun har også lagt på seg en del. Også røyter hun veldig mye, kan bare dra av pels. Det er vel et tegn på kjønnsmodning hos hannkatt ? Hunkatter blir tidligere kjønnsmoden enn hannkatter og kan bli drektig allerede i 5-mnd alder (alt etter rase og hvilken tid på året katten er i 5-mnd alder).


Hvis du vil sikre deg mot kattunger må du bare holde katta inne til du får kastrert henne. Eller gi henne p-piller midlertidig. En hannkatt har en liten, sirkulær åpning for penis, mens en hunnkatt har en sliss for vaginalåpningen. Hannene er vanligvis større enn hunnene.


Så det er ikke noe sikkert tegn.

Tydelige tegn på at katten er kjønnsmoden er øket interesse i dameselskap, nattlige serenader, at urinen begynner å lukte sterkere samt fetthale, som viser seg som en samling av fete hårstrå ved haleroten. Ok, min hannkatt er kjønnsmoden – hva nå? Er det en hannkatt i nærheten, kan disse atferdene bli sterkere og hun kan mjaue inviterende til han.


Kurtise og parring. Hvis hun er mottakelig, vil hun legge seg ned på brystet, løfte bekkenpartiet og svinge halen til side. Hannkatten vil starte kurtisen med å snuse på hunnen foran og bak. Da er hannen rask til å parre henne.


En kjønnsmoden usterilisert hunnkatt og en ukastrert hannkatt vil, hvis de får gå fritt, i gjennomsnitt produsere unger i løpet av et år. Innen år vil man kunne ende opp med over millioner katter. Min hunnkatt er født 9. Jeg planlegger at hun skal tilbringe påsken sammen med sin bror fra samme kull. Er det noen fare for at de parer seg og at katten min blir drektig? Begge kattene skal kastreres når de blir litt eldre.


Vi har ikke merket noen tegn på kjønnsmodning ennå. Har en hannkatt på måneder som tisser overalt inne. Vi fikk han når han var måneder og da var han stueren, dvs han hadde lært seg å gå på do i kassen. Den siste måneden har han begynt å skvette litt både på teppet, blomsterpotter og i sko.


Kjæresten min mener at dette er helt normalt, men det.

Kjønnsmodning og slikt har jeg lite peiling på , men den første pubertetsrunden (med hormoner som løper løpsk å skaper stress, døve ører, fluer i hodet og mye annet gøy) bruker å være rundt mn så om du har merket en forandring på hunden, gjerne litt over natten så er det sikkert første runde som er i gang. Nedenfor følger en del symptomer på forskjellige lidelser hos katt, men denne oversikten er ikke noen erstatning for å oppsøke veterinær dersom du merker at noe er galt med katten din. Ta vare på din nykastrerte katt. Vær oppmerksom på katten lett tisser på seg etter narkose.


Det kan derfor være lurt å legge håndklær under katten dersom den skal få sove i sengen etter inngrepet. Det er liten forskjell på hunn og hann, og selv erfarne fiskere har problemer med å skille de fra hverandre med 1 sikkerhet. Begge har en liten krok på underkjeven og eneste mulighet for å vurdere om fisken er hunn eller hannfisk, bortsett fra å åpne fisken, er å se forskjellen på hodeformen.


Hvis du har to av forskjellig kjønn å se på smatidig kan du kanskje de at vulva hos hunnkatt-ungen ser mer ut som en liten vertikal sprek mens det som er tilsvarende hos hannkatten ser mer ut som en sirkel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg