tirsdag 11. juni 2019

Ferdig kake uten egg

Sjokoladekake uten egg , melk. Mange festkaker inneholder egg. I tillegg til å gi god smak, bidrar eggene også til hevelsesprosessen. Men ikke alle tåler egg.


Vi gir deg fire oppskrifter på kake uten egg.

Hver nyttårsaften de siste årene (sånn omtrent) har jeg tatt på meg å bake en kake uten egg og gluten. Det er for at alle som er tilstede på feiringen skal få spise samme kaken. Denne saftige gulrotkaken inneholder verken egg eller melkeprodukter og egner seg derfor godt for veganere, eller de som er allergiske for egg og melk. Gulrotkaken er så god at ingen vil tenke på den som noe annerledes enn vanlige gulrotkaker! Siden jeg selv ikke er veganer, dekket jeg gulrotkaken med en standard.


Paideig: Kan lages uten egg. Har du egne tips til hvordan kaker kan gjøres allergivennlige? Legg gjerne igjen en kommentar.

Tørking gjør råvarene naturlig langtidsholdbare og bevarer næringsstoffene på en god måte. Naturens råvarer - godt bevart! Pærepai – festfin kake uten egg og gluten Total Shares. Lecitin i frie kaker Total Shares. Krydderkake eller kefirkake uten egg bakt i langpanne passer godt til anledninger hvor man tar med en kake hver.


Server med melis- eller sjokoladeglasur. Merk at glasuren inneholder smør. Dersom du vil lage en kake uten melkeprodukter, må du altså droppe glasuren eller bruke spesialsmør beregnet på melkeallergikere.


Alternativt går det bra å bare sikte litt melis over kaken, for den er kjempegod også uten glasur. Kaken holder seg myk og saftig i mange dager og er også fin å fryse. Vegansk festkake uten melk og egg ! En vegansk festkake er på sin plass, og den festligste av de alle er jo marsipankaka. Bruk en ukokt spaghetti, en tannstikker e. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til. Tid for barnebursdag, og for en gangs skyld ville jeg lage en kake som også jeg kunne spise.


Bunnen er derfor basert på Anne Spurklands Langpannekake (fra boken Frie kaker), men jeg har halvert sukkermengden, samt byttet ut hvetemelet med glutenfritt bakemel.

Siden bunnen er uten egg blir den naturlig nok noe tørrere. Slik får du luftig kake. Saftig sjokoladekake uten gluten og melk. Er du på jakt etter en festkake som alle kan tåle?


Bak en saftig og god glutenfri sjokoladekake uten melk neste gang du får gjester! Nesten ferdig kake :). Var bare nødt å prøve meg på å lage den svensker rullekaken kallet drømtårta uten melk, egg og gluten. Her finner du dessert- og kakeoppskrifter uten egg , melk eller smør, og uten kolesterol, samt oppskrifter på vafler, muffins og desserter.


Egg kan erstattes med No Egg , smør, melk og rømme kan erstattes med veganske alternativer laget av soya, ris og havre. Alle likte den veldig godt og den ble spist helt opp. Det ble faktisk sagt at det er den beste eplekaken de har smakt og var meget overrasket over at den var uten egg , mel og melk :) Ekstra morsomt å lage kake med bra tilbakemeldinger.


Glasuren stivner på kaken rett i langpannen så den er lett å frakte med seg. Og sist, men ikke minst, den er uten egg. Veldig kjekt å ha en god eggefri kake på reportoaret for å kunne servere i selskap der det befinner seg små eller store eggallergikere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg