fredag 21. juni 2019

Faglig refleksjonsnotat eksempel

Refleksjonsnotat Momenter som er viktige å ta med når dere skriver refleksjonsnotat. Konsentrer deg om dine reaksjoner, handlinger, holdninger og følelser. Beskriv helst en situasjon der du har vært deltager. Som ledd i psykiatripraksisen i modul skal du skrive et refleksjonsnotat om noe du har opplevd eller observert i praksisperioden.


I praksisperioden er det mange inntrykk. Formålet med notatet er å få anledning til å tenke litt i dybden rundt en situasjon som har gjort inntrykk på deg. I undervisningen diskuterer vi hverandres notater. Det er et viktig mål for studiet at dere som er.


Noen kommentarer til refleksjonsnotat Å reflektere betyr å tenke etter eller tenke gjennom noe. Samtidig som en personlig refleksjon er av stor betydning for kompetanseutvikling. Når du lager et refleksjonsnotat : Begynn med å skrive et kort handlingsreferat fra en hendelse, for eksempel garderobesituasjonen i barnehagen. Ta med de tankene du gjorde deg underveis. Skriv så ned hva du tenker i ettertid.


Hva kunne du ha gjort annerledes? Jeg har vært på forelesninger om refleksjonsnotat , lest i boka av Bie og lest her på forumet. Jeg skjønner likevel ikke hvordan jeg skal sette det opp, hvordan det skal se ut, hva det skal inneholde eller noe som helst, når jeg nå sitter og har hjemmeeksamen. Skulle så gjerne sett et eksempel på.


Når en students refleksjonsnotat heller ikke i 3. Logg og refleksjonsnotat. Det er nyttig å skrive dem ned for å kunne ta dem fram igjen. HVA ER ET REFLEKSJONSNOTAT ? Velg tema som interesserer og engasjerer deg, det gir liv og inspirasjon til skriveprosessen. Betegnelsen ”notat” brukes fordi du som studenten kan bearbeide disse ytterligere etter tilbakemeldingene fra.


Faglig refleksjonsnotat eksempel

I forbindelse med praksis i psykiatrisk sykepleie, leverer bachelorstudentene ved Høgskolen i Bodø et skriftlig refleksjonsnotat. Studenten beskriver en situasjon i praksis som har berørt henne eller ham. Vi har brukt anonymiserte studiekrav fra denne praksis.


Disse har vi latt studentene selv analysere. Jan Frode Lindsø Innledning Dette refleksjonsnotatet er et obligatorisk arbeidskrav i studiet Master i IKT-støttet læring ved Høgskolen i Oslo og Akershus. I løpet av studiet skal det leveres inn refleksjonsnotater, og disse skal leveres etter gjennomførte 3 og studiepoeng.


Notatet følger malen for Gibbs refleksjonsmodell. Undersøkelsen gir empirisk støtte til at utviklingsprogrammet må gå over lengre tid og ligge tett opp til lærernes egen praksis. Formen på utviklingsprogrammet er mindre viktig (for eksempel kurs eller skolebasert veiledning).


Det er lærernes mulighet for å diskutere innenfor en felles faglig kontekst som synes avgjørende. Mange regelrett herjer med pasientene. Jeg har jobbet en del i psykiatrien, der det er viktig å gjenta informasjon ofte.


I min praksisperiode ved sykehjem var det ytterst sjelden jeg hørte noen forberede pasienten på hva som skulle skje. Et eksempel var en svært engstelig pasient som ble spesielt redd ved forflytning. Eksempel - Beregning af toppunkt. Når du skriver et faglig refleksjonsnotat , er det meningen at du skal skrive for en leser.


Ifølge læreplanen i norsk skal elevene blant annet lære å skrive reflekterende tekster.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg