tirsdag 11. juni 2019

Lapper med yoghurt

Lapper med yoghurt

Har du lyst på noe ekstra kos i matpakka bør du prøve disse havrelappene med bær og vaniljeyoghurt. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Alt etter hvor du reiser finner du også pannekaker med ris og maismel, men de vi kjenner best inneholder som regel en blanding av hvetemel, salt, melk og egg. Norske lapper møter amerikanske pannekaker.


Denne oppskriften minner både om norske lapper og amerikanske pannekaker. Små, grove frokostlapper er et supert alternativ til brød og smaker nydelig med friske bær, naturell yoghurt og litt honning. I denne oppskriften er halvparten av hvetemelet erstattet med sammalt mel, noe som gjør at disse lappene ikke bare er skikkelig gode – de er i grunn ganske sunne også! Lapper er alltid populære og veldig raske å lage.


Server lappene gjerne med hjemmelaget syltetøy ved siden av. Og vil du gjør barna ekstra ivrige, kan du drysse hakket sjokolade på lappene mens de steker, og servere dem som varme sjokoladelapper! Oppskriften gir ca. Stek lappene i en smurt stekepanne på middels sterk varme. La lappene avkjøle seg litt, før du legger lapper lagvis med kvarg, yoghurt og bær.


Topp med friske bær. Lapper med yoghurt og sitron Ingredienser dl TINE Matyoghurt Naturell egg. Ha yoghurt i en bolle og visp inn egg, sitronskall, sukker og vaniljesukker.


Gode lapper med havre og rug. De passer både til frokost, kveldsmat, i matpakken og til kaffebesøk. Server med litt godt syltetøy eller med brunost. Perfekt til matleie barn. Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker.


Lapper med yoghurt

Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Det er størrelsen det kommer an på.


Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre. Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme. Stek passe store lapper (ca 3-om gangen) noen minutter på hver side til de er gyldne.


Lapper med yoghurt

DUGG er en serie med frisk yoghurtis og sorbet med naturlige ingredienser og lavere kaloriinnhold. Kombinert med sunnere havrelapper har du en helt super hverdagsdessert som kan nytes med god samvittighet – hver dag! Havrelapper med bær og yoghurt. Disse er sukkerfrie og hvis du bytter ut hvetemel med en grovere type vil de mette lengre.


Jeg pleier å ha litt sukker eller søtning i røra når jeg spiser lappene med bær, eller ei lita klype salt når jeg spiser dem med vanlig pålegg. Prøv deg gjerne fram med cottage cheese. Det meste kan brukes, og det blir nesten godt uansett. I dag er det farmoren min sin utrolig gode lappeoppskrift jeg vil dele med dere.


Disse lappene lager farmor ofte når vi kommer på besøk. Farmor lager verdens beste lapper. De er store, luftige og smaker fantastisk godt. Server dem med sukker, syltetøy, brunost eller det du liker. Vi har laget en med frukt, nøtter og honning.


En med syltetøy og en med nutella. Du kan bruke både grovt og fint ss sukker. Med andre ord: bruk akkurat det pålegget du liker og finn din favoritt – eller et uten pålegg! Passer fint å ta med i matpakken eller som turmat – men hugs å ta med eventuelt pålegg ved siden av.


Snu dem når røren stivner på den ene siden. Serveres lune med syltetøy, rømme, kvarg eller ost. Prøv også våre andre oppskrifter på lapper og sveler: Lapper med kvarg, tradisjonelle sveler eller mormors sveler.


Om du unngår laktose, bør du unngå gresk yoghurt med vanilje også. Det finnes derimot en laktosefri gresk naturell variant fra synnøve, samt en liten to-go gresk, laktosefri yoghurt med jordbærsmak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg