tirsdag 25. juni 2019

Tilbehør grønnsaker

Kjøp Annet tilbehør på nett. Stort utvalg og rask levering! Dagsekker, Tursekker, Klatresekker. For menn, kvinner og barn! Klær og utstyr til nedsatte priser!

Softshelljakker og mye mer! Fjellsko, Løpesko, Multisportsko. Det er mye godt tilbehør som passer til lam!


Se våre oppskrifter på grønnsaker , saus og poteter som passer til lammesteken eller andre gode råvarer av lam. Rosenkål og mandelpoteter er klassisk norsk tilbehør , sammen med god saus. En annen stor favoritt er waldorfsalat.


Skal du lage helstekt kalkun på den amerikanske måten, for eksempel til Thanksgiving, er stuffing, tranebærsaus og maisbrød viktig.

Kjøtt fra elg, hjort, rådyr og reinsdyr er viltkjøtt som passer særlig godt sammen med smakfullt tilbehør laget av nordiske råvarer som sopp, bær og typiske høstgrønnsaker. Prikken over i-en er en god saus som passer til både kjøttet og resten av tilbehøret. Jeg har hørt både asparges og brokkoli omtalt som kongen av alle grønnsaker.


Hvem av dem som er den rettmessige troarvingen vites ikke, men som tilbehør til biff er det lite i grønnsakenes verden som slår asparges. Det finnes et hav av muligheter til spennende tilbehør til fiskekakene! Her er tre forslag til en litt annerledes fiskekakemiddag.


Fiskekaker havner ofte på middagstallerkenene rundt om i norske hjem, og det er ikke så rart – sunt og godt som det er. Hjemmelaget surkål og rødkål er obligatorisk tilbehør til juleribbe. Oppskrift på deilig rødkål finner du her. Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb.


Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande. Laks i form med grønnsaker og fløte er en slik middag, den er så simpel, men samtidig veldig god. Kokte, moste grønnsaker som en puré smaker alltid godt til biff og annet stekt kjøtt.


Pastinakkpuré har mye smak og matcher entrecôte godt. Blomkålpuré kan enten være mild og snill, og passe fint til en god ytrefilet av storfe, eller tilsettes karamellisert sukker og bli et godt tilbehør til reinbiff eller annen biff fra vilt.

Mør hjortestek med grønnsaker og hjemmelaget fløtesaus. Kylling i langpanne med paprika, løk og fløte- og creme fraiche saus. Ostehorn med skinke. Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.


Asparges trenger svært lite varmebehandling, men tåler likevel å bakes i ovnen. Selv som i dette tilfellet med pancetta (eller svært tynne skiver av bacon), uten å miste spensten og samtidig med at pancettaen blir sprø. Fargerikt og sunt tilbehør ! Ovnsstekte rotgrønnsaker som pastinakk, gulrot, kålrot, jordskokk, hvitløk, rødbet, gulbete og polkabete passer til høstens middager. Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å blande sin egen favoritt. På undersidene finner du mange fristende oppskrifter på høstens grønnsaker som tilbehør eller alene.


Hos oss finner du også en rekke artikler med mange tips til hvordan du kan ta vare på høstens grøde, både når det gjelder lagring, forvelling, frysing og sylting. Se alt det gode du kan lage med blomkål. Til kalkunmiddagen er det definitivt godt med mye dampede, ovnsbakte eller kokte grønnsaker. Grønnsaker og svinefilet stekes raskt i stekepannen, og legges deretter i et ildfast fat, hvor svinefileten pensles med en dæsj med chilipasta og grønnsakene dryppes med en klunk soyasaus. Det hele stekes ferdig i stekovnen, svinefileten skjæres opp og hele formen plasseres på bordet.


Nakkekoteletter er noe alle liker, og med grønnsaker godt tilbehør blir dette en skikkelig middag. Kotelettene stekes ferdig i ovnen sammen med grønnsaker , tomater og kraft. I mellomtiden har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.


Mens du steker hjortesteken i ovnen kok opp poteter og grønnsaker , koketid avhenger av potetene fra ca – min. Slik lager du fløtesausen: Smelt ss smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg