torsdag 2. mai 2019

Hepatitt a vaksine pris

Da er konsultasjon og vaksinetillegg inkludert. Skal du til land med fare for gulfeber, anbefaler vi i tillegg vaksine mot gulfeber til kr 48-. I tillegg til prisen på selve vaksinen,.


Beskyttelsen varer i flere tiår. Ved reiser på kort varsel (innen uker) kan det gis immunglobulin i tillegg til vaksine.

Sykdommen spres vanligvis ved at man spiser mat eller drikker vann som er forurenset av avføring (fekal-oral smitte). En annen smittekilde er forurenset vann i svømmebassenger. Det er ikke kjent om vaksinen kan forhindre utbrudd av hepatitt A dersom vaksineringen skjer senere enn dager etter smittetidspunktet. Ikke anvendt vaksine og avfall bør destrueres i overensstemmelse med lokale krav.


Det vanligste å trenge er oppdatering av barnevaksinene, difteri, tetanus (stivkrampe), kikhoste og polio, og vaksine mot hepatitt A. Les også om Bimuno Travelaid. Første dose anbefales ca.

Vaksinen gis i to doser. Den andre dosen 6-måneder etter den første. To doser gir livslang beskyttelse. Hepatitt A vaksine. Selv om det er kort tid til avreise, vil vaksinen gi god beskyttelse.


Dette fordi hepatitt A har lang inkubasjonstid. Livslang beskyttelse etter fullført vaksinasjonsprogram med doser. Folkehelseinstituttet anbefaler denne vaksinen da den gir livsvarig beskyttelse, forutsatt at tre doser blir gitt i løpet av syv år. Vi anbefaler at du velger vaksinen som beskytter mot både hepatitt A og hepatitt B. Last ned appen vår. Få SiOs tjenester rett i lomma, enten du har iOS eller Android.


Vi har studentrabatt, familierabatt og grupperabatt! Twinrix er en kombinasjonsvaksine mot både hepatitt A og hepatitt B. Det trengs to doser med fire ukers mellomrom for å få kortvarig beskyttelse (ett år) mot hepatitt A og delvis beskyttelse mot hepatitt B. I Norge er forekomsten høyest blant stoffmisbrukere, men det har også vært epidemier blant menn som har sex med menn.

Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Sjekk om det er anbefalt hepatitt A vaksinering på ditt reisemål her. Priser fra kr 2til 500.


Eksempler på eventuelle bivirkninger er ømhet, hevelse og rødhet på injeksjonsstedet. Må tas ganger, og første vaksine må tas mer enn måneder før flåttsesongen starter. Andre dose måned etter første, tredje dose måneder etter første. Det er også anbefalt med vaksine ved utenlandsreise til områder med moderat til høy forekomst av hepatitt A. A-vaksine vanligvis ved alle typer utenlandsreiser til områder som har en moderat eller høy forekomst av hepatitt A. Siden du jobber i en institusjon for rusmisbrukere, er det mulig at du har krav på gratis vaksine mot hepatitt B. Dette synes jeg du bør undersøke før du eventuelt betaler for gildet selv.


Du kan lese mer om hepatitt A, hepatitt B og vaksinering før reise her på Lommelegen. Ved alle reiser til land utenfor Vest-Europa, USA, Canada, Australia og New Zealand anbefales det å vaksinere seg. Anbefaling om vaksine kan i noen tilfeller gjelde i disse områder også. Etter vaksinering lager kroppen antistoffer mot hepatitt B-viruset. Disse antistoffene bekjemper hepatitt B-viruset hvis kroppen kommer i kontakt med viruset senere.


Tre injeksjoner er nødvendig for at vaksinen skal gi fullgod beskyttelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg