fredag 24. mai 2019

Søster dikt gro dahle

Lave priser og rask levering! Vi har pensumbøkene du behøver! Forskjellige Produkter Til Din Kreativitet På Lager. Finn laveste nettpris her. Her er dikt om samhold og støtte, og om krangel og slåssing.


Søster dikt gro dahle

En søster kan være nær, men også fraværende. Det særegne fellesskapet mellom søstre er rammende og lengselsfullt beskrevet av enebarnet i denne diktsamlingen. Dahles stil er gjenkjennelig, om enn original. Hun bruker bilder fra hverdagen, holder frem ofte konkrete objekter og deres form og stofflighet i stedet for å beskrive følelser. Her skriver Dahle en svingende fin og musikalsk prosa - poetisk, øm, original.


Gro Dahle er en kulturbedrift i seg selv. Det trengs minst to for å bære en mor. En ideell gavebok til en søster eller sjelevenn. Kjøp den på Platekompaniet. En som bare er der, på en helt selvfølgel.


Søster dikt gro dahle

Samtidig blir autoritetspersoner ofte trukket ned på jorda, som i debutsamlingen Audiens, der selveste paven er hovedperson – men selvfølgelig en underfundig figur i ekte Dahle -ånd. Hun har utgitt både poesi og prosa for både voksne og barn. Både i diktene og prosaen har Dahle en særegen leken stil med et underliggende alvor. Sendes innen 1-virkedager. Dette er dikt som ikke sminker seg, men som med sin sanselighet og poetiske undring også byr på eksistensielle innsikter i det å være en søster , en mor, eller en datter.


Lyrikk er stemningsfull diktning. I hverdagsspråket bruker vi ordene lyrikk, poesi og dikt som synonymer. Benytter vi fagspråk, er lyrikk navnet på sjangeren, og poesi er språket som gjør et dikt lyrisk. Formålet med slike tekster kan blant annet være å påvirke, gjøre inntrykk på, reflektere, utforske, underholde og å fantasere.


Søster dikt gro dahle

Det bare sier jeg deg, du burde ikke kødde med en søster. For en søster har en eller to eller hundrevis av søstre, en brannmur av søstre, et festningsverk. Julenoveller - nye og klassiske noveller fra norske forfattere (BOK) Alf Prøysen, Amalie Skram, Anne B. Asbjørnsen, Ragnar Dyresen. Se hva andre mener om denne boka, og fortell hva du mener selv 23.


Det er en bok for alle som har en søster , som er en søster , som har lyst på en søster eller som har hatt en søster og i grunnen alle andre også som liker fin poesi. Hun skriver tidvis i et enkelt, nærmest barnlig språk, men samtidig byr diktene på eksistensielt alvor. Det lyriske jeget er et enebarn som savner en søster. Diktsamlingen har seks avdelinger som alle har ulike poetiske linjer som overskrift.


Både med gode og dårlige øyeblikk som følger med. Dette er en bok hvor alle diktene hører sammen, og passer best hvis man tar seg tid til å lese hele boken på en gang. Samtidig har hun bidratt til å fjerne skammen for de leserne som kjenner seg igjen når livets skyggesider blir beskrevet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg