torsdag 23. mai 2019

Kjerringrd mot hoste

Velkommen til Kensaq. Finn kjerringråd mot hoste i dag! Et kjerringråd for å bli kvitt hoste er å ta ei spiseskje med olivenolje og svelge det hele net i en slurk.


Et annet råd er kamfersalve. Innsmøring av føttene med kamfer- eller mentholsalve er et effektivt middel mot hoste. Olivenolje mot hoste : Foto : kjerringrad.

Trond skrev: Et tredje råd er en bit mørk sjokolade. Har du langvarig hoste uten noen innlysende årsak bør du oppsøke lege. Sørg for å drikke nok væske. Mot hoste kan du gjøre følgende: Trykk ytterste ledd av langfingeren så hardt du kan i sek.


Det er leddet ved neglen. Gjør det på hver hån flere ganger om dagen. Hosten stopper med en gang. I tillegg har ingefær anti-inflammatoriske egenskaper.

Prøv å lag en enkel te ved å rive litt fersk ingefær i kokende vann, og smake til med honning og sitron. Hvitløk Hvitløk har mange fantastiske egenskaper, og kan hjelpe mot både hoste og bronkitt i følge Remedy Daily. Så sant dette er riktig, så burde det vel heller være bra med varm melk og honning mot tørr hoste ! Kjerringrådene her skiller ikke mellom tørr hoste og slimhoste. Sjokolade mot hoste og tørrhoste er et kjerringråd flere har sverget til, ofte med den antakelsen at sjokoladen er med å legge et belegg i halsen som hindrer irritasjon og følgende hoste. Etter fire runder med omgangssyke for to år siden var jeg villig til å prøve ALT for å slippe å ligge over doskåla på nytt.


Jeg plukket opp et tips om at pepperkorn visstnok skulle virke forebyggende og fikk høre at flere som hadde svelget hele pepperkorn så fort smitten var i hus, ikke selv ble syke. Tørrhoste er at man føler at man må hoste uten at det kommer noe opp. Noen kaller det for irritasjonshoste også.


Selv om man kan hoste i forbindelse med noe så alvorlig som f. Da honning tradisjonelt har blitt brukt som et middel mot hoste ønsket forskerne å undersøke effekten. Disse partiklene blir ført opp gjennom luftrøret ved hjelp av flimmerhår. Når de har kommet høyt nok føler vi trangen til å hoste. Ingefærrot mot sår hals : Foto.


Et gammelt godt råd mot forkjølelse og hoste er å tygge varme tyttebær. Eller ha på alkoholholdig aftershave eller eddik for å tørke ut munnsåret. Honning er bakteriedrepende og kan være en redning mot munnsår.


Da tar du litt medisin og du føler deg som regel bedre, men noen ganger kan noen tips fra bestemor og kjerringråd hjelpe deg å bli frisk og føle deg bedre.

Derfor vil jeg dele tips jeg fikk av bestemora mi – kjerringråd mot vanlige plager som hoste og vondt i halsen. Les og lær hvordan bli kvitt hoste lett og raskt. Har man hoste kan man skjære en kålrot i to deler.


Hul ut den ene halvdelen og fyll opp med brunt sukker. Sett dette i stekovnen på svak varme. Når sukkeret er smeltet er det ferdig. En kunnskapsoppsummering av all tidligere forskning på området, fra anerkjente Cochrane Collaboration, konkluderer med at honning kan ha moderat effekt mot hoste.


Etter samlet analyse konkluderte forskerne med at ved en øvre luftveisinfeksjon er honning trolig er mer effektivt mot hoste enn ingen medisin eller narremedisin. Jeg har brukt dette på datteren min i alle år, og det er veldig effektivt mot all hoste. Du er garantert å få sove hele natten.


Nå kan du også få kjøpt hostesaften Thymipect på apoteket. Mye Timian og veldig effektiv den også. Lykke til og sov godt! Dessuten har honning vist seg å kunne være til god hjelp. Varm melk med honning er et kjent kjerringråd både mot forkjølelser og for å bedre nattesøvnen, og faktisk så kan honningen lindre hosten.


Studien hadde 1deltagere i 2-18-årsalderen, som alle hadde hoste som hadde vart i mindre enn en uke. Disse ble tilfeldig fordelt til tre behandlingsgrupper. En gruppe fikk behandling med honning, en gruppe fikk narremiddel som smakte honning, og en gruppe fikk ikke noe mot hosten. Bare barn med moderat forstyrrende hoste fikk delta i studien. Dersom du tar legemidler og tror hosten forårsakes av dem, for eksempel ACE-hemmere (legemiddel mot høyt blodtrykk).


Dersom du gjentatte ganger får hoste om natten, eller etter fysisk anstrengelse. Dersom du har et lite barn som har en gjøende eller svært plagsom hoste. Dette kan være et tegn på astma.


Endelig en rynkekrem som virker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg