onsdag 8. mai 2019

Lammestek

Populære oppskrifter med lammelår. Norsk lam er en eksklusiv råvare. Vi viser deg hvordan her. Det er lettere enn du tror. Denne viser deg når maten er ferdig.


Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også.

Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver. Her finner du all informasjon som trengs for å steke det perfekte lammelår eller lammestek. Steketi steketemperatur, langtidssteking og kjernetemperatur er avgjørende for det beste resultatet. Vi gir deg også fristende lammeoppskrifter med perfekt tilbehør og saus som passer til. Surret, benfri lammestek stekes i ovn på 1°C.


En stek på kg trenger ca. Steker under kg brunes raskt i stekepanne først. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.

Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Slik steker du lammestek. Det aller viktigste når du skal tilberede lammestek , er å ha kontroll på temperaturen.


Med lav temperatur og steketermometer blir lammesteken perfekt stekt – hver gang. Du trenger ikke å være en mesterkokk for å få til en god og saftig lammestek. Dette er en helt tradisjonell lammestek med hvitløk og rosmarin. Enkelt, saftig og velsmakende!


Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Lammestek med fløtegratinerte poteter og stekt tomat er et velsmakende middagstips. Vi er inne i den beste lammesesongen.


Vi koser oss med for eksempel fårikål, lammeskanker, lammefilet, lammegryter - og ikke minst lammestek. Påskeaften er lammestek dagen. Dette er mat som mange liker, det ser imponerende ut, smaker nydelig og er ikke så veldig vanskelig. I tiden før påske er det mye lammekjøtt til salgs og mange ferdig surrede steker som bare skal stekes.


Du vil alltid få best resultat om du steker kjøttet over lengre tid. Sett det i ovnen på lav varme før du drar på skitur eller bytur. Når du kommer tilbake er det straks ferdig.


Løken finhakkes og stekes i smør til den er blank og myk.

Tilsett tomatpuré og la det surre et par minutter. Ha i rødvin, balsamicoeddik, soyasaus, kraft og vann og la det koke opp. La sausen koke inn. En enkel og lettlaget sjysaus som passer til de fleste typer lammestek. Ingen påske uten lammestek på bordet - men hvordan få et uforglemmelig.


Her kommer en oppskrift på skikkelig fancy festmat - langtidssteking av lammelår. Høsten er lammesesong i Norge og lammet smaker utrolig godt. Kjøttet er mørt og saftig, og har en særpreget smak takket være de best tenkelige beiteområdene – i fjellet, på heiene og ved kysten.


Ettersom norsk kvalitetslam leveres av små produsenter, finnes det begrensede mengder av hver enkelt type.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg