tirsdag 14. mai 2019

Hvordan lage lettsaltet torsk

Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Lettsaltet fisk - sprengt fisk kan både tørrsaltes og lakesaltes. Etter døgn må den vannes ut noen timer i kaldt vann. Sterk saltet blir fisken hvis den ligger i salt mer enn døgn. Murphy har ikke tatt juleferie, og lettsaltet torsk har ikke vært å oppdrive i byen.


Heldigvis fant jeg fersk torsk , og salt har jeg, så vi skal nok berge saltatorsken på lillejulaften. Men jeg har vært bortskjemt med en fiskehandler som har levert såpass god saltfisk at jeg har ikke brydd meg om. Ved å lakesalte så blir den lik hver gang. Ved lakesalting brukes 5- 6gram salt til liter vann.


Når jeg salter bruker jeg bare å fjerne ryggbeinet halvveis ned på fisken, og dele fisken i to. Kokt, trukket eller dampet torsk. Kjært barn har mange navn. Torsk som har fått trukket akkurat så lenge som den skal får folk til å smile seg gjennom en middag. Her viser vi deg hvordan.


Hell av kokevannet, tilsett smør og mos til pure med hjelp av en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Renskjær torskefileten for ben. Del i passende serveringsstykker, ikke for små!


Kokt torsk er vel så tradisjonelt at det nesten er gått ut av menyen for mange unge. Det som er syn er at det alt for ofte at kvaliteten på fisken er elendig. Servert med gulrotstuing og eggesmør.


Dette trenger du: Ca kg lettsaltet torsk Skjær en liten bit av den rå fisken og smak på den, er den for salt, legg den i iskaldt vann i min. Enkel, rask og veldig god torskerett. Torsken skal nemlig ikke koke, men trekke for ikke å bli tørr og smakløs. Slik trekker jeg torsken : Først skjærer du fisken i passelige stykker. Jeg liker torsken ramsalt og har oppi ca 2-ss med salt pr liter vann, men dette varierer selvsagt etter hva du liker.


Slik lager du lettsaltet torsk med gulrotstuing. Kok opp godt med vann i en stor kasserolle. Kok potetene til de er møre. Skrell gulrøttene og skjær i biter. Kok gulrotbitene myke i lettsaltet vann.


Smelt smøret i en kjele og rør inn mel og melk til en tykk saus. Om du heller vil panere torsken , så gjøres det slik. Men, det er ikke bare tilberedningen som avgjør om dette blir godt. Du er også avhengig av å få tak i torsk som holder god kvalitet. Mange sliter med å vite hvordan de skal sjekke at fisken er fersk - her lærer en av Norges beste fiskehandlere deg hvordan.


I dag finner du et kjent og kjært fiskemåltid på bloggen. Jeg minnes mamma kokte lettsaltet torsk i barndommen, og hun serverte ofte crispy bacon med gulrotstuing og poteter. Jeg syntes det smakte like godt hver gang!


Oppskrift på trukket, lettsaltet torsk med erter og serranoskinke. God og enkel middag. Vanlig torskefilet kan også brukes og serranoskinke kan byttes ut med spekeskinke eller bacon. Med produktene fra Findus er det enkelt å lage og servere gode og næringsrike fiskemiddager på kort tid.


Fortsett å lese hvis du lurer på hvordan du kan koke eller steke torsk og annen fisk fra frossen tilstan om du vil få inspirasjon til fiskemiddagene eller er på jakt etter nye oppskrifter med fisk. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. Lag saus ved å varme flytende margarin i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med melk, litt om gangen. Sil fra kokevannet.


Rør godt og kok opp mellom hver gang. La sausen småkoke 2-minutter. Rør inn gulrotterningene og smak til med salt og muskat. Rens grønnsaker og skjær dem i terninger.


Ta vare på ½ dl av grønnsaksvannet, dette skal brukes videre i sausen. Smelt margarin i en liten kjele, og fres karri noen sekunder i margarinen. Dryss over mel og spe med grønnsaksvann og melk. Denne retten har 13kcal pr 1gram.


Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske champ-poteter vi serverer her er, kan du virkelig glede deg til middagen i dag! Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne. Dermed unngår du baconlukt i hele rommet, samtidig som du kan bruke steketiden til andre ting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg