mandag 13. mai 2019

Ovnsbakte poteter med pesto

Ha potetene og cherrytomatene i en ildfast form sammen med sitronsaft og hvitløk og bak i ovn til potetene er helt møre. Forvell ertene et par minutter i vann. Bland potetene og tomatene med pesto , fetaost i biter, oliven og erter. Ovnsbakte middelhavspoteter med pesto oppskrift med kalorier, allergener og pris.


Disse ovnsbakte potetene er supre å severe når du ønsker et vegetarisk alternativ eller når du bare har lyst på noe godt. Hasselback poteter er i prinsipp en bakt potet.

Potetene skjæres i tynne skiver, uten å skjære helt gjennom, slik at de henger sammen i bunnen. Disse pensles med smør, margarin eller olivenolje og settes i varm ovn. Skjær opp poteter og stek dem sammen med kyllingfileten.


Poteter med pesto Poteter er et naturlig tilbehør til middagsmaten i det norske kjøkken, og den ovnsbakte varianten er som regel en hit. Her tilføres potetene en hjemmelaget pesto som gjør det litt mer spennende. Torskefilet med grønn ertepuré, hvit saus med gressløk og ovnsbakte poteter med løkmarmelade. En rask og god hverdagsmiddag med hvit fisk som hele familien vil like.


Potet - og sellerigrateng med hvitløk og parmesan.

Ovnsbakte søtpoteter med krydrede kikerter, granateple og yoghurtdressing med mynte. Ha potetbåtene over i en langpanne dekt med bakepapir. Da får potetene en sprø og gyllen skorpe.


Lag pesto ved å tilsette parmesan og pinjekjerner i resten av basilikumoljen, og smak til med salt og pepper. Anrett entrecôte, poteter og ratatouillerullen på tallerkenen, ringle over pestoen – og server. Inspirasjon til Ratatouille Remy har jeg hentet fra Eivind Hellstrøms oppskrift i Masterchefkokeboken.


Kostfiber er et karbohydrat som ikke lar seg fordøye av vårt fordøyelsessystem, men tarmbakteriene våre kan fordøye det. Finnes kun i plantematvarer. Frukt, grønnsaker, bær og poteter er gode bidragsytere.


Tre slag rotgrønnsaker har kokken Richard Nystad kalt en rottrio, som han serverer med pesto laget på koriander. Start med å lage potetmosen: Kok poteter og mos de grovt med smør, salt og pepper. Legg potetmosen i en ildfast form. Legg torskefileten oppå potetmosen.


Bruk i så fall smeltet smør. Krydre med litt salt og pepper og spre pesto over fisken. Skjær bacon i små biter og ha over fisken. Skjær poteter , squash, rødløk og pølser i skiver.


Legg alt i en ildfast form sammen med noen fedd hvitløk.

Hell over litt olivenolje og ha på salt og pepper. Press sitronsaft over torskestykkene og smør på pesto. Serveres med litt pesto. Dekk formen med aluminiumsfolie.


Stek retten midt i stekeovnen i ca. Begge er små, pene poteter med tynt skall. Du trenger knapt å skjære dem opp, kanskje dele dem i to hvis du vil bake dem i ovnen. Disse kan du slenge inn i stekeovnen med hvitløk, litt olje og rosmarin. Du kan fint servere slike ovnsbakte poteter foran TV-en på en fredagskveld med en pesto eller dipp.


Dryss på havsalt og spis som snacks. Små, ovnsbakte poteter blir man aldri lei, og de passer til alt. Her har vi bakt dem i selskap med hvitløk, timian og sitron, som dufter herlig og gir potetene ekstra god smak. Nedenfor finner du også en spesiell oppskrift på bakt potet. Den serveres med kyllinglever.


Bakt potet for viderekomne, der altså. Jeg må også nevne spesielt Clotildes ovnsbakte poteter. Trikset er å forkokte potetbitene litt først, men ikke for mye. Legg potetene over i et ildfast fat med skjøten av parmaskinken ne hell over olivenolje før de stekes i stekeovnen ved 2grader i ca.


Snu potetene et par ganger underveis. Det er de beste i sitt slag. Smak til med salt og pepper.


Legg opp potetene på et serveringsfat sammen med halve cherrytomater, høvlet parmesan og friske basilikumblader til pynt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg