mandag 20. mai 2019

Feber ved aktivitet

Kroppstemperaturen varierer også i løpet av dagen. Temperaturen øker vanligvis en halv grad i løpet av dagen. Derfor er kveldstemperaturen høyere enn morgentemperaturen.


Dessuten øker temperaturen ved fysisk aktivitet. Ved å måle i endetarmen kommer du inn i kroppshulen, sier Aukrust.

Autoimmune sykdommer. Da er feberen del av en immunreaksjon hvor kroppen går til angrep på seg selv, og vil dermed være skadelig. Ved slike sykdommer har immunsystemet en feilreaksjon. Jeg har det siste året hatt feber til og fra ved lett fysisk aktivitet - rundt 38.


Jeg har tatt alle tenkelige prøver, både hos fastlege og hos spesialist (på sykehus). Ingenting galt er funnet. Spesialisten antydet at feberen kunne komme av overgangsalderen.


Kan det være tilfelle?

Barn med feber må stelles godt med. Hva gjør du ved feber ? Jeg kan gå i dusjen med minimalt med feber , etter å ha tørker meg og fått på klærne er den ofte på over 3 har normalt 3det tallet ser jeg sjelden. Var innom jobben og hadde det hyggelig på fredag, men kom hjem med i feber. Så ja, etter litt aktivitet så ser det helt normalt ut å ha litt feber.


I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Feber er et vanlig symptom hos barn. Barn får lettere feber enn voksne.


C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Ifølge Fhi er det viktigste ved feber å lindre barnets ubehag mens kroppen tar hånd om infeksjonen. Man må huske å gi rikelig med drikke og la barnet selv bestemme sitt aktivitetsnivå. Hvis barnet er plaget av feberen, kan du gi febernedsettende midler. Mild til moderat fysisk aktivitet er som regel OK hvis du er forkjølet, men ikke har feber.


Ved infeksjon med virus eller bakterier frigjør kroppen stoffer som setter opp temperaturen og øker kroppens forsvarssystem. Ved frysninger og skjelvinger øker kroppstemperaturen, mens ved svetting faller temperaturen. Smerte og uro kan opptre samtidig med feber.


Febernedsettende medisin har også smertestillende effekt.

Ved feber er gjerne allmenntilstanden nedsatt, og pasienten kan derfor trenge hjelp til personlig hygiene. En pasient med feber har gjerne liten appetitt. Men noen ganger uten at jeg er i særlig aktivitet. Jo høyere jo verre - Jo høyere feber man har, jo verre er det, men det er ikke nødvendigvis farlig å ha over i feber. Lungebetennelse (pneumoni) forårsakes av en infeksjon i lungene med bakterier eller virus.


De vanligste symptomene er feber , hoste og tung pust. Man kan også bli trett, få dårlig matlyst og ha problemer med å få i seg nok væske. Q- feber kan spres effektivt over lengre avstander ved aerosoler og det trengs små smittedoser. Sykdommen har potensial som biologisk stridsmiddel i en krigssituasjon.


Som stridsmiddel kan Q- feber være effektiv ved å gjøre mange syke og dermed ikke stridsdyktig. Q- feber finnes over hele verden, med unntak av New Zealand. Forekomst i Europa. Ved influensa følger det ofte med både feber og ømhet i kroppen.


Da bør du være ekstra forsiktig og ikke begynne å trene før du er feberfri og ikke har vondt i kropp og led råder idrettsfysiolog Runar Vige. Du bør føle deg litt frem og starte med en rolig og kort trening. Fire temperaturkurver. Ved ubehandlet lungebetennelse stiger temperaturen brått og holder seg høy til 9. Denne febertypen kalles febris continua. Ved malaria er det periodiske temperaturstigninger (febris intermittens).


Ved pilen kommer pasienten under kininbehandling. Uansett om du hadde en infeksjon i nov. Det bør tas nye rtg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg