onsdag 15. mai 2019

Cosylan og imovane

Her finner du info fra fageksperter! Har slitt med forkjølelse og hoste i lang tid. Går på Imovane men i dag fikk jeg Cosylan av legen min. Glemte å spørre om jeg kan ta medisinene sammen? Hvis det er uheldig kan jeg da ta Cosylan i kveld selv om jeg tok Imovane natt til i dag?


Er redd for uheldig kombinasjon. Cosylan påvirker kjøreevnen, og du kan derfor ikke kjøre bil så lenge du er påvirket av det. Hvor lenge du må vente kommer an på hvor mye du har inntatt, hvor ofte du tar det og hvor lenge du har brukt det. Vi vil derfor anbefale deg å ta kontakt med legen din for veiledning. Typiske medisiner med varseltrekant er sterke smertestillende, sovemedisiner og beroligende medisiner.


Nå har jeg sluttet med mg Imovane etter mnd og års bruk. Har også brukt cosylan og sobril. For gjenkjente preparater vises substansnavn og ATC-kode. Preparater som ikke vedlikeholdes mtp.


Her henvises det til relevant litteratur. Tips: Klikk på ATC kodene under Gjenkjente ord for å se handelsnavn for preparater i gruppen. Cosylan er en brun mikstur med mentol- og ferskensmak, som helst skal tas ufortynnet. Ved bruk av miksturen påvirkes hostesenteret i hjernen slik at hosten dempes. Cosylan inneholder så vidt jeg husker, 7mg ethylmorfin og 50mg sagradabarkekstrakt (avføringsmiddelet folk prater om) pr 1ml.


I følge Psychonaut, er en common dose ethylmorfin ca 100mg. Du må da altså ha i deg ca. Cosylan , som og tilsvarer ca 3gr sagradabarkekstrakt. Et klassisk eksempel er kodein fra f. Pinex Forte som kan gi et positivt resultat på en opiat test. Dette er helt normalt da en opiat test søker etter både heroin, kodein og morfin.


Når legemidler og andre “alminnelige” preparater gir positivt resultat på en narkotikatest kaldes det for en kryssreaksjon. Du kan framdeles være påvirket morgenen etter inntak av sovemiddel. Eksempler er Vival, Sobril, Mogadon og Imovane.


Sterke smertestillende midler som for eksempel Dolcontin eller Paralgin forte. Hostedempende som inneholder kodein eller andre sentraltvirkende stoffer, for eksempel Solvipect Comp eller Cosylan. Midlene gir raskt tilvenning, og når de brukes alene over tid og innenfor vanlige doser mister en ikke automatisk retten til å ha førerkort.


Men dersom midlene fører til sløvhet eller redusert reaksjonsevne er det ikke lov å kjøre bil. I oppstart av behandlingen og ved hver doseøkning er det forbudt å kjøre bil i en til to uker. Nye brukere av sovemidler av typen z-hypnotika-midler som zopiklon Imovane og zolpidem Stilnoct, bruker dem i mer enn ett r Imovane Gir positivt utslag p zopiklon-testen. Opioider gir fare for tilvenning og misbruk, og er potensielt trafikkfarlige.


Bruken av kodein og tramadol bør derfor begrenses. En stor andel av de som i dag får utskrevet kombinasjonsmidler mot akutte og subakutte smerter ville trolig hatt like god effekt av paracetamol eller ibuprofen i adekvate doser. Man kan framdeles være påvirket morgenen etter inntak av sovemiddel.


Kun sporadiske inntak (dvs ikke fast, men kun nå og da ved behov) og i maksimum dager. Zopiclone finnes også som mg og Imovane mg har delestrek (kan deles). Skal til Spania imorra og jeg lurer på om det er noe gøy der jeg kan kjøpe med meg hjem? Tenker da på apotekvarer. Vanligvis når jeg er der så pleier jeg å kjøpe med meg imovane , mio relax og durvitan for et år.


Men det er klart at hvis du for eksempel er plaget med urinveisinfeksjon og vet hvilke medisiner du pleier å få av legen din hjemme, så er det ikke noen stor skade å gå på apoteket i for eksempel Spania eller Hellas og kjøpe medisinene reseptfrie, sier han. Røde kors leger er derimot gratis for uføre og folk over år. Husk pass i så fall) Det ene av apoteker i Alfaz Del Pi selger også Viagra på tilbu samt Limovan ( Imovane ) og Nitrazepamum.


Når jeg var i Torreveja sist (09) var det kunn noen sentrums-apoteker som ikke solgte Limovan ( Imovane ) no 30.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg