fredag 10. mai 2019

Karameller med karamellisert melk

Karameller med karamellisert melk

Myke karameller – finnes det noe bedre? De er lette å lage og krever ikke lang koking. Annonse: Bakeren og kokken Hei, I helgen har jeg kost meg med fantastisk go hjemmelaget sjokoladekonfekt fylt med karamellisert melk (dulce de leche).


Viking Melk er faktisk Norges aller eldste dagligvareprodukt, og det er jo utrolig stas at Viking Melk fortsatt er populært å bruke i både matlaging og baking! I anledning 125-års jubileet vil du snart finne Viking Melk i original retro-innpakning i butikkhyllene! Stek på 1grader i 7-minutter.


Dulce de leche er karamellisert melk som kjøpes på glass. Ta ut av ovnen og avkjøl. Pisk kremfløte med sukker og skjær. Lun melk med smak av karamell, honning og basilikum. Topp det hele med en dekorativ sukkerpynt, hvis du føler for det.


Hopp til hovedinnhold. Hvis du ikke har et steketermometer, kan du sjekke temperaturen med karamelltesten. Ta litt karamellmasse på en skje og dypp massen i kaldt vann. Kan karamellmassen formes til en kule, er massen varm nok og karamellene ferdig.


Det virker som det kokes karameller i alles hjem for tiden, i hvert fall virker det slik hvis man følger med på ulike bakesider i sosiale medier. Selv har også jeg gjort klar julens karameller ! De lages med søt, kondensert melk og får en helt spesiell deilig konsistens. Smelt smøret i en kjele. Tilsett søt kondensert melk , sirup, salt og sukker. Kok opp mens du fortsetter å røre godt hele tiden.


Karameller med karamellisert melk

Skru ned varmen til karamellen småkoker. Du skal merke at blandingen blir tykkere. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør til alt er godt blandet.


Nå er det ikke lenge til desember og juleforberedelsene kan så smått begynne. Noe av det beste man kan lage i god tid før jul er karameller. Og hva er vel en jul uten hjemmelagde karameller ? Men da noen fant på å helle melk oppi gryten, tok det virkelig av.


Ostekake med mørk sjokolade, digestivekjeks, kremost og karamell. Toppet med karamellisert melk og dumle- karameller. Hjemmelagde karameller smaker best.


Prøv ut disse uimotståelige karamellene med smaken av lime. Karameller er en favoritt hos mange. Syrlig og søt på en og samme gang.


Karameller med karamellisert melk

Dette er det perfekte julegodteriet og den perfekte, spiselige julegaven! Tørsleffs søtet kondensert melk , eller karamellisert melk. Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur.


Tips 1: Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk , og ikke vikingmelk. Begge deler er kondensert melk som selges på hermetikkboks, men den søtete. Vårt beste tips er å lage en gave som garantert faller i smak, som for eksempel disse nydelige fløtekaramellene.


Denne oppskriften gir ca. Til denne oppskriften trenger du: (ca 1stk) dl Lys Sirup Boks kondensert søtet melk (IKKE Viking Melk ) dl Fløte dl Helmelk 2g Smør 9g Sukker Frø fra en vaniljestang 1. Fyll en kjele med sukker. Ha i sirup, kondensert melk og smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg