fredag 10. mai 2019

Rotgrønnsaker til lam

Lam og ovnsbakte rotgrønnsaker en en perfekt match! Oppskrift på helstekt ytrefilet av lam med ovnsbakte rotgrønnsaker , jordskokkpuré og enkel saus. Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen.


Det en enkel måte å tilberede varene på. Lag din egen blanding, beregn ca 2gr rå vare pr person. Grønnsakene renses og skjæres i tykke staver eller skiver, de kan blandes sammen eller bakes hver for seg.


Del sjalottløken i to. Dersom du skal langtidsstek, legg den på kraftgrønnsaker. La stå i 5-timer minst. Ta ut og sjekk om den er ferdig. Ha på panering og stek ved 2til panering er sprø.


Rotgrønnsaker til lam

La den hvile minst min før du skjærer i den. Deilig oppskrift på fransk lammegryte med rotgrønnsaker. Bruk gjerne lammelår eller lammebog, alternativt sauekjøtt.


Potetpurè er perfekt som tilbehør til lammegryte. Supergodt til vilt og annet kjøtt, eller bare som en frisk vegetarrett i seg selv. Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å blande sin egen favoritt. Tips: Drypp gjerne ss flytende honning over grønnsakene før baking.


Rotgrønnsaker til lam

Honningen forsterker den naturlige sødmen i. Smaksrike råvarer som beter, kålrot, pastinakk, jordskokk, persillerot, gulrot, søtpoteter eller andre rotgrønnsaker passer spesielt godt til lam. Sopp passer også godt til lam. Slike tilbehør passer uansett om du skal lage lammecarré, lammebiff, lammefilet eller fårefilet. Sil av kraften som har dannet seg i bunnen av langpannen og hev temperaturen til 2°C. Stek grønnsakene videre i ca.


Lag lammesjysaus ved å røre ut maisenna i litt kaldt vann og tilsette jevningen i kraften under stadig visping. Kok opp og smak til med salt og kvernet pepper. Lammelår i skiver er saftig og mørt, og enkelt å lykkes med. Sammen med rotgrønnsaker og urtesmør er dette en lettlaget og smakfull middag. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.


Tips: Ta gjerne steken ut før den har nådd den kjernetemperaturen du ønsker, og la den gjerne hvile opp til minutter før du skjærer den opp. Kjernetemperaturen øker med ca grader, og steken vil bli utrolig saftig og mør. Dette drikker du til lam. Lam er svært så vinvennlig, men det er alltid feller.


Noen mer opplagte enn andre. Her får du servert en del gode tips det er verdt å få med seg, samt gode råd om viner det er greit å styre unna. Klassisk oppskrift på lammelår, eller lammestek, med ovnsbakte rotgrønnsaker og sjysaus.


Rotgrønnsaker til lam

Se også film for steg-for-steg instruks og tips til en annen type saus. Det herlige lammekjøttet kan brukes til så mye mer enn bare å lage fårikål av. Du kan også bruke øl i stedet for hvitvin i denne oppskriften.


Da serverer du selvsagt øl til. Ellers er denne retten veldig fleksibel når det kommer til drikkefølge. Spørsmålet er hva du skal drikke til , og det avhenger mye av tilberedningsmåte og tilbehør. Skal du ha fårikål, er for eksempel ikke rødvin noe godt valg, noe du kan lese om i vår guide til drikke til fårikål. Lettsaltet og røkt lammelår er herlig, rustikk og smakfull mat som er perfekt å servere til gjestene dine.


For mange er denne retten knyttet til høyti og er like populær i julen som i påsken. Ovnsbakte rotgrønnsaker. Ha i de rotgrønnsakene du foretrekker.


Et helstekt lammelår med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter, samler store og små til et festmåltid. Lam og fløtegratinerte poteter går hånd i hånd. Saus til laLammesjy med rosmarin og hvitløk – Det er kort vei mellom himmel og helvete.


Kokk Jostein Medhus venter på at hvitvin skal koke inn med løk, rosmarin, eddik og honning i det som skal bli den perfekte sausen til påskelammet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg