tirsdag 7. mai 2019

Nav alderspensjon

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Her kan du lese mer om hvordan du tjener opp pensjon. Du bør søke om pensjon cirka tre måneder før du ønsker at utbetalingen skal starte.


Det er ikke mulig å søke om fleksibel alderspensjon tilbake i ti og du har tidligst rett til alderspensjon fra måneden etter NAV mottar søknaden din. Alle har rett på alderspensjon fra folketrygden ( NAV ).

Er du medlem i KLP eller en annen offentlig tjenestepensjonsordning, kan du få pensjon fra denne i tillegg. Men regelverket for beregning av offentlig alderspensjon er under endring. Alderspensjon er det du skal leve av når du blir pensjonist. For yngre medlemmer er det vedtatt store endringer.


Dine utbetalinger - NAV. Ytelser fra kommunen, som sosialhjelp, vises ikke i denne tjenesten. Endringer i alderspensjon. Pensjonsreformen har medført en rekke endringer i reglene for alderspensjon fra 1.

De viktigste endringene er nye opptjeningsregler, levealdersjustering, fleksibelt uttak fra år og ny regulering av pensjonen. Hvilken dag utbetalingene fra NAV kommer, kan variere fra måned til måned. Utbetalingsdatoen er dagen NAV garanterer at pengene skal være på kontoen din.


Når på dagen pengene er på konto, vil variere fordi det er banken din som overfører pengene til deg. Utbetalingen kan derfor komme på kontoen din først på ettermiddagen eller kvelden. Det er klare forskjeller i gjennomsnittlig alderspensjon til menn og kvinner.


Hvis du ønsker å se beregningen av pensjonen din, kan du logge inn på Min side. Etter disse reglene tjener du opp alderspensjon av all arbeidsinntekt opp til G (ca. kr 710-). Hvert år blir 1prosent av inntekten din satt inn på en konto hos NAV (din pensjonsbeholding) som er øremerket alderspensjon til deg. NAV lokalt må avklare med den enkelte om vedkommende ønsker å få satt virkningstidspunktet til måneden etter fylte år. Gjenlevendetillegg i alderspensjon.


Hva går de nye reglene ut på, og hva innebærer dette for deg som i dag mottar gjenlevendepensjon? Bestemmelsene i paragrafen her gjelder både for den som fikk rett til pensjon som gjenlevende før han eller hun har tatt ut alderspensjon , og for den som får denne retten senere. Om lag tre måneder før fylte år får mottakeren av uføretrygd et informasjonsbrev fra NAV.


I dette brevet informerer NAV om at uføretrygden automatisk blir omregnet til alderspensjon fra og med måneden etter fylte år. Dersom uttaksgraden din ikke skal endres, behøver du ikke sende inn søknad til NAV om alderspensjon.

Tjenestepensjon for ansatte i offentlig sektor, er regulert enten i lov (staten) eller i tariffavtale (kommunesektoren). Dette gjør du når du skal ta ut alderspensjon. Opptjening etter de nye opptjeningsreglene skal skje fra 1. Vurder om du skal ta ut pensjon fra år eller senere. Søk om pensjon på Min side.


Kan jeg jobbe ved siden av pensjonen? Du kan ikke søke om pensjon tilbake i tid. Med innskuddspensjon kan du jobbe så mye du vil ved siden av alderspensjonen, uten at pensjonen blir redusert.


Pensjonen skal levealdersjusteres, slik at årlig pensjon blir høyere jo senere du tar den ut. Velkommen til vår portal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg