tirsdag 21. mai 2019

Hib vaksine påfyll

Bestilling og utlevering av Hib - vaksine. Hib - vaksine inngår i barnevaksinasjonsprogrammet i form av kombinasjonsvaksine som finansieres over statsbudsjettet og utleveres fra Folkehelseinstituttet. For personer som har gjennomgått stamcelletransplantasjon utleveres Hib - vaksine på blå resept § 4. Dette er en oversatt versjon av artikkelen Vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyelitt, Hib -infeksjon og hepatitt B under Barnevaksinasjonsprogrammet på fhi.


Laget til foreldre og foresatte. Skogflåttencefalitt. Vaksine mot skogfåttecefalitt inngår ikke i det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, men anbefales av norske myndigheter dersom man ofte blir bitt av flått i områder i Norge der skogflåttencefalittsmitte forekommer.


Alle barn som er født fra og med 1. B barnevaksinasjonsprogrammet. Hepatitt B-vaksinen gis ved 3-, 5- og 12-måneders alder, og gis med sprøyte i låret. Den gis i en kombinasjonsvaksine sammen med vaksine mot difteri, tetanus, kikhoste, polio og hemophilus influenzae ( Hib ). Dersom en vaksine ikke er registrert i vaksinetjenesten på helsenorge. Legg fram dokumentasjon på at du har fått den aktuelle vaksinen.


Jeg er her fordi jeg skal reise og trenger vaksine. Det er vanskelig å anslå hvor mange nordmenn som følger anbefalingen om påfyll ,. Difteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyelitt, Hib. Få informasjon om vaksiner for barn, voksne og reisende. Sjekk hvilke vaksiner som anbefales for reisemålet ditt. BCG- vaksine til barn med økt smitterisiko (stikk).


Ekstra dose k ombinasjonsvaksine mot difteri (ekte krupp), stivkrampe, kik- hoste, polio, Hib -infeksjon og hepatitt B til premature født før 32. Rotavirusvaksine (dråper i munnen). Ja, og på denne siden kan du se hvilke vaksiner som er anbefalt.


Myggstikkbeskyttelse er viktig i hele landet pga. Ta vaksinene i god tid før avreise. Alle må være vaksinert mot difteri, stivkrampe og poliomyelitt (10-års varighet, sjekk om dere må få påfyll ). Gulfebervaksine er påkrevd i Tanzania! Hepatitt B- vaksine vil inngå i kombinasjonsvaksinen som brukes ved og måneders alder. Det er en gledelig nyhet at alle barn i Norge nå vil få tilbud om hepatitt B- vaksine i barnevaksinasjonsprogrammet, sier fagdirektør Hanne Nøkleby ved Folkehelseinstituttet i artikkelen på FHIs nettsider.


Barnet får tre vaksiner: Andre dose av vaksine mot rotavirus, som gis i munnen. Lærer Sølvi Randal ved Hop oppveksttun tok fredag imot tilbudet om gratis påfyll av vaksine mot kikhoste, difteri, stivkrampe, polio og Hib etter at flere elever har fått kikhoste. Helsesøster Ingrid Sletteland sto for stikkene. Det vaksineres mot stivkrampe i barnevaksinasjonsprogrammet i Norge.


I militærtjenesten vil det også bli gitt vaksine. Etter en sårskade er det aller viktigste å rense sårene grundig så kort tid som mulig etter skaden. Vaksine mot hepatitt B utvikles fra en liten, harmløs del av viruset som ikke kan gi sykdom. Etter vaksinering lager kroppen antistoffer mot hepatitt B- viruset.


Disse antistoffene beskytter mot senere smitte. Tilbudet om hepatitt B- vaksine i barnevaksinasjonsprogrammet ble utvidet til å omfatte alle barn født fra og med 1. Mange vaksiner har begrenset varighet. Dette skyldes at du trenger påfyll av vaksinen for at kroppens forsvar mot viruset skal være tilstrekkelig god. For eksempel må vaksinasjon mot difteri, kikhoste, stivkrampe og polio anbefales oppfrisket dersom det er gått år siden forrige vaksine ettersom effekten av vaksinen faller med tiden. Anbefaling er vaksine hvert tiende år.


Vaksine (av latin variolæ vaccinæ, kukoppar) er svake eller døde smittestoff eller toksinar som blir tilførte kroppen for å gjera han immun mot sjukdommen dette smittestoffet ber med seg. Ein vaksine verker som eit antigen og fører til at kroppen tek til å danna antistoff. Forskere med en visjon om én vaksine for alt – livet ut. Et internasjonalt vaksineprosjekt tar sikte på å dekode menneskets immunforsvar.


Målet er å utvikle samlevaksiner du bare trenger én gang i livet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg