mandag 27. mai 2019

Jobbsøknad på engelsk

Vi skriver din profesjonelle jobbsøknad og CV med lang erfaring og 1 fornøydgaranti. To eksperter deler sine råd og erfaringer med deg som skal søke jobb. Her er gode råd og tips fra ekspertene til jobbsøknaden. Hvis du ser etter arbei vil disse frasene være nyttig å kunne.


Noen uttrykk som du kommer til å se på et søknadsskjema eller ønsker å inkludere i CV-en din er også inkludert.

Skal du søke på jobb i utlandet, må CV og søknad som regel skrives på engelsk. CV står for det latinske Curriculum Vitae, og betyr noe slikt som ”livets vei”. Som en hovedregel bruker man ikke dette som overskrift, men velger i stedet ditt eget navn.


Fantastisk guide til å skrive en knall arbeidssøknad. Problemet er at jeg ikke vet hvordan man skriver en formell jobbsøknad på engelsk. Kan noen sette opp en tålig grei søknad for meg? Det er god skikk å svare på engelsk når stillingsutlysningen er på engelsk , så det er veldig innafor.


Hvis det er en stillingsannonse på norsk, som ber om “flytende engelsk ”, så bør fortsatt svare på norsk.

Men du mente nok hvis det stod i en engelsk utlysningstekst, slik jeg forstod deg. Jada, jeg vet godt at en søknad egentlig skal skrives på samme språk som annonsen er på. Men nå som jeg søker på jobber (snart nyutdannet) finnes det jo knapt noen annonser som er på norsk!


Nå ser jeg for eksempel på en stillingsutlysning hos Statoil. Den er på engelsk , sier ingenting om hvilket. Maler for brev med avlsag på jobbsøknad. Send et brev - mal for avslag på jobbsøknand.


Hvis du ønsker å jobbe i utlandet, er det ikke bare å søke på tilfeldige jobber i tilfeldige land uten å tenke på format, presentasjon, struktur, eller innhold i CV-en din. Ikke alle land forventer det samme av en solid CV, og du må derfor tenke nøye gjennom hva arbeidsgivere i ulike land er på utkikk etter. På utkikk etter ny jobb? En korrekt utformet søknad øker sjansene for å få drømmejobben. Søknaden skal være kortfattet og belyse din erfaring og ferdigheter i forhold til stillingen du søker på.


Da jeg så stillingen som prosjektleder hos ABC Eksempel AS tenkte jeg at denne utlysningen var som skrevet til meg! Jeg er Ola Nordmann. Det er derfor viktig å legge mye arbeid i jobbsøknader.


Les denne saken på UiOs nettsider. Karriere Sjekkliste for CV-en din Her er karriererådgiverens syv tips til punkter du må gå i gjennom på CV-en din før den sendes til en arbeidsgiver.

Nederst i artikkelen finner du dessuten eksempel på oppsett av jobbsøknad. Her kan du også se hvordan et formellt brev bør se ut. Få frem kompetanse og motivasjon. Målet med en jobbsøknad er åpenbart å få mottakeren til å ville innkalle deg til intervju, men hvordan oppnår man dette? Hun er amerikansk statsborger, og har lang erfaring som kursholder, fra både privat og offentlig sektor.


Karin ga nyttige tips og la til rette for flere praktiske oppgaver som deltagerne fikk prøve seg på i løpet av kvelden. Kurset ble holdt på engelsk og deltagerne diskuterte på engelsk i små grupper. En jobbsøknad kan ses på som et motivasjonsbrev.


Målet med søknaden er at den som leser søknadsteksten skal få lyst til å møte deg, og invitere nettopp deg til intervju. Det finnes ingen entydig fasit på hvordan du skal skrive en søkna men noen generelle tips er verdt å følge. Vi har samlet eksempler på jobbsøknader fra flere ulike aktører. Disse kan brukes som inspirasjon, men husk å finn din egen stil og tilpass jobbsøknaden til den stillingen du søker på.


Jobbsøknad eksempel. Avslutt jobbsøknad med en punchline – Når du kommer til avslutningen av søknaden, er det lurt å huske på at det er et kort stykke tekst. Hvordan skrive på best mulig måte på engelsk : Angående din søknad som butikkmedarbeider. Vi beklager å måtte informere om at denne stillingen nå er besatt. Vi takker for interessen ved å søke på jobben.


Hodet mitt er litt ullent nå på slutten av dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg