fredag 3. mai 2019

Hvor lenge varer hoste

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Hosten kan være tørr eller slimete. Det kan forekomme sår hals og snue.


Det er også vanlig med farget oppspytt ved hoste. Lavgradig feber er ikke uvanlig.

Allmenntilstanden er som regel lite svekket. Som regel er barna friske igjen i løpet av en ukes tid. Men i en barnehage hvor det på vinterstid svirrer med virus i luften, kan neste virus sette seg i kroppen før foreldrene får rukket å erklære barnet friskt, og det kan virke som om sykdommen varer i all evighet. Hygiene er det eneste som virkelig hjelper.


Akutt bronkitt er smittsomt, og starter ofte med tørrhoste — gjerne om natten. Etter noen få dager går hosten over til å bli mer produktiv, og det er vanlig å få lav feber (ofte omkring °C), utmattelse og hodepine. Feberen og utmattelsen kan vare ned til noen få dager, men den produktive hosten kan vare i noen uker.


Tørrhoste, spesielt om natten, er også vanlig.

Etter hvert kan det komme opp slim ved hoste. Omtrent halvparten av de som blir smittet, får ømme muskler ved forkjølelse. Irritabilitet og tap av appetitt forekommer også. Symptomene ligner de ved influensa, men ved influensa blir du raskere syk, får feber og føler deg i langt dårligere form.


Har hostet en stund i morges og har prøvd Noskapin, men det hjelper ikke. Det jeg imidlertid kan fortelle deg, er at man har undersøkt hvor lenge en vanlig forkjølelse faktisk varer , fra første dag. Heller ikke for hvor mye fokus du bør ha på å hindre smittespredning.


Hvor lenge varer en influensa? En influensa varer som regel en ukes tid. Du kan likevel føle deg utrolig trøtt og hoste i flere uker etterpå, selv om viruset er borte.


Hoste kan sitte igjen leeenge etter at forkjølelsen er over. Mine unger hoster mye, men det er fordi de begge har atopisk hud og tendenser til barneastma. I studien har de gjennomført en systematisk gjennomgang av litteratur som omhandler symptomvarighet av de mest vanlige luftveisinfeksjonene (øreverk, sår hals, hoste og forkjølelse) hos barn presenterer for primærhelsetjenesten. Røyker du kan hosten sitte i lenge og bronkiene kan også ellers bli irriterte slik at hosten kan vare lenge.


Jeg hadde lungebetennelse for tre år siden og var sterkt redusert og slapp i flere uker selv etter antibiotika. Tok spirometri og lungefunksjonen var normal, også røntgenbildene.

Men hvor lenge varer dette? På Tia kommer jeg jo til å vite når jeg kan begynne å trene henne fysisk (når hosten er ferdig), men hvordan kan jeg se når min andre hund er ferdig og klar for skikkelig mosjon? Hvis en pasient vender seg til en lege eller barnelege ved de første tegn på en sykdom, skal sykdommen passere innen 1-uker hvis barnet er syk.


Sannheten er at både i løpet av høst- og vintermånedene (kort i løpet av de kaldeste månedene av året) øker forekomsten av influensa og forkjølelse betydelig, hovedsakelig fordi denne type virus har en tendens til å overleve bedre i kaldere og våtere tider. Noen som vet om dette er normalt. Jeg går fortsatt rundt med tørrhoste som ikke vil gi seg med det første. Litt plagsomt men kan huske å ha opplevd dette før i forbindelse med forkjølelse.


Men det er veldig lenge siden. Når jeg leser på nettet stå. Hyperextensjon med utvideren. Feil og for lite trening, så vel som den overveiende stillesittende aktiviteten, fremmer denne smerten, som forekommer hovedsakelig i området til korsryggen. Falsk krupp (akutt laryngitt) er en sykdom som rammer små barn og kan gi heshet, bjeffende hoste og pustebesvær.


Sykdommen er som regel ufarlig, men kan oppleves svært dramatisk og skremmende for både barn og foreldre. Les mer hos Apotek 1. I noen tilfeller varer det flere uker fordi bronkiene bruker lang tid p repareres. Alle journalnotater hvor akutt bronkitt var hoveddiagnose ble gjennomlest.


Ofte kommer en forkjølelse litt snikende, du kjenner en dag eller to før feberen kommer at nå blir jeg forkjølet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg